Sunday, January 18, 2009

Media ultraytlig, glommer hur skyldiga terroristerna var.


Eva Franchell (EF) ar en fd reporter pa Aftonbladet senare pressekreterare hos Anna Lindh och etablerad inom socialist institutionerna. Hon ar tillbaks pa Aftonbladet nu och skrev en bok om sin vanskap med Anna Lindh som mordades mitt i Stockholm. Hon mordades av Mijailo Mijailovic en serb med kaotiska familjeforhallanden.

I samband med utgivandet av sin Franchellls bok gors det nu stor reklam for boken. Ett stycke i boken handlar om hur de tva egyptiska terroristerna utvisades for 8 ar sedan.

Enligt EF var Anna Lindh inte ensam om beslutet att utvisa terroristerna. Thomas Bostrom och Goran Persson var informerade.
EF havdar att USA hotade med handelsbojktt om Sverige inte agerade ansvarfullt och hjalpte Egypten sa terroristerna kunde utvisas och stalla sinfor ratta i sitt hemland. Sverige har tidigare inte visat sig villigt att utvisa terrorister och grova brottslingar. En terrorist som hade fristad i Sverige greps under en resa pa vag till sitt hemland pa semester. Sverige hade vagrat utlamna honom men andra lander tvingades agerar mer ansvarsfullt och har darfor mer fotroende bland EU och resten av varlden.

Att samma gamla story dras igenom media ytterligare en gang 8 ar senare beror pa medias glomska, ytlighet och intresse for pseudodebatter.

En av egyptierna domdes i sitt hemland till 25 ars fangelse for sin terrorverkssmhet. Kamraten slapptes i brist pa bevis men har husarrest. Las mer om detaljerna har.

Dessa terrorister har dessutom fatt fordelaktiga domar i Sverige, jag pratar inte om en lindrigare dom pa 10 ar fangelse, nej. Eftersom man tycker om terrorister i Sverige sa fick de 3 miljoner kronor som beloning for sin verksamhet, eller som det formellt heter "tilldomdes skadestand" for att de kande sig krankta efter att ha utvisats. Det ar en skandal som saknar motstycke, men inte av samma skal som Aftobladet anser. BILDEN: Anna Lindh (s) var utrikesminister och knivmordades av en serbisk invandrare den 11 September 2003. Hon skulle ha traffat den Serbiska premiarministern Zoran Djindjic i Belgrad den 12 mars, 2003, han mordades strax innan deras planerade mote. Samband? Hade de samma syn pa de kontroversiella beslut som ledde upp till de bagge morden?
SVD DN AB AB AB AB

No comments: