Friday, September 19, 2008

Sverige betalar 3 miljoner till Egyptisk terrorist, Sverige finansierar terror.

Updaterad 20 September, kl. 02.00.  Sverige vill betala 3 miljoner kronor till Ahmed Agiza, en Egyptisk terrorist som utvisades till Egypten 2001. Beslutet kom efter att den förhärdade terroristen krävt skadestånd av Sverige via en advokat då han kände sig kränkt av att ha gripits, utlämnats och dömts för sina brott.

Ahmed Agiza var en två terrorister som utvisades för att dömas i sitt hemland där de begått sina brott. Deras brott var mycket allvarliga och Agiza dömdes till 25 års fängelse i Egypten, straffet sänktes senare till 15 års fängelse. Agiza har varit medlem i "Egyptian Islamic Jihad" rorelsen som har kopplingar till Al Queda. Han har varit nara bekant med nr 2 efter Osama Bin Laden, Ayman al-Zawahiri och har personligen traffat Bin Laden. Enligt den svenska ambassadoren i Egypten's rapport sa sade Agiza att han blivit bra behandlad i Egypten men i den del av rapporten som ar konfidentiell sager ambassadoren att Agiza klagar pa overdriven brutalitet av de svenska poliserna och att han slagits i Egyptiska fangelser.   
Kumpanen Muhammad al-Zery satt i fängelse i två år och släpptes i brist på bevis år 2003.  al-Zery har sökt uppehållstillstånd i Sverige men beslut har ännu inte fattats hemma i terroristens paradis. al-Zery lever i Egypten under bevakning av myndigheterna och kan inte lamna landet eftersom han är en suspekt terrorist trots att man inte har kunnat döma honom ännu. 

De fyra största svenska tidningarna tycker att terroristerna blev "förnedrade". De använder exakt samma ordföljd. Tidningarna menar att då man grep, och satte handfängsel på dem så kände de sig kränkta, det är enligt tidningarna "förnedrande". Menar tidningarna att man skulle använda färglada moderiktiga handbojor istället, kanske designade av Chanel eller Luis Vitton som nu kan matcha deras exklusiva bagage då de som hjältar kommer tillbaks till ankdammen Sverige som mångmiljonärer och terrorister?

Den mest solklara fråga vi måste ställa är: - Hur kan Sverige ge stöd till kända terrorister, det är ju att ge direkt stöd till terrorism? Vem har deltagit i detta skandalösa beslut. Omvärlden kan nu kalla Sverige en "rougue state", ett land som inte kan anpassa sej till normala konventioner, ett land som stöder terror. Svenkar får varje dag fler anledningar att skämmas.

De ansvariga måste avgå och ställas inför rätta. Terrorister och deras medhjälpare skall aldrig tolereras oavsett om de sitter i vår regering eller sitter dömd i Egypten. Vem är ansvarig för denna parodi på rättvisa? SVD AB DN DN2 WP

10 comments:

Steve said...

3 miljoner för att bli av med en kriminell låter billigt..

tänk vad varje kriminell ex jugoslav kostar samhället t.ex. Att betala 3 miljoner för att bli av med dem 15 år är en rejäl vinst-affär!

Anonymous said...

Och han slapp undan med livet i behåll!! Undrar då hur mycket ett slocknat liv är värt? Min son SVENSK fick dörrarna sönderbrutna på sitt nyrenoverade hus av en insatsstyrka,på uppdrag av FRANSK polis anklagad för brott som inte ens var olagligt i Sverige!Han satt häktad under tortyrliknande förhållanden i SVERIGE!!!Isolerad och sjuk orkade han inte längre.Han och familjen SKREK EFTER HJÄLP VARJE DAG I TRE MÅNADER.ALLA där inne blundade och stängde öronen.Min son tog under fruktansvärd smärta och rädsla sitt liv i det kriminalvården kallade hans bostadsrum.Drygt ett år nu och INGEN har ännu trätt fram för att tala om,vem som är vållande till hans död.En hel familj har kastats ner i ett helvete,så tungt och smärtsamt att vi snart inte orkar längre!!
En mamma som sett sin son dragen omkring som en påse sopor i vårt sk.svenska rättssystem.

BefriaMedia said...

anonym, jag beklagar din sorg. Uppenbarligen sa har Egypten ett battre fungerande rattssamhalle an Sverige.

Dessvarre far svenska offer ingen som helst publicitet, tvartom svenskar misstankliggors da det ar obefogat, men invandrare far frisedel i media och kan darfor fa skadestand.

Det ar ingen trost for er men Sverige har ju sakert tiotusentals kanske hundratusentals offer som aldrig kommer att fa varken publicitet eller ratt.

Om du orkar sa kan du skicka din story hit, det kanske kan vara nagot som vi kan skapa intresse kring? Kan inte garatera nagot forran vi vet mer om detaljerna.
Lycka till.

Anonymous said...

Hmm ,inte ens anhöriga till mördade personer får så mycket.deras förlust och lidande är livslångt..Är det då konstigt att folk flyger över hela jordklotet för att ta sig hit?!

Robin Shadowes said...

Då borde kanske USA bomba Sverige?

BefriaMedia said...

robin, svenskarna har alltid varit usa vanliga varfor skulle usa angripa Sverige?

Anonymous said...

3 mille till en blatte som har råkat illa ut i sitt hemland! Borde det inte vara Egypten som pröjsar i så fall? Varför i helvete har Svenska staten så bottenlöst dåligt samvete inför alla invandrare, det är en fråga som man ställer sig om och om igen. Som en jämförelse så kan man använda fallet Engla i Dalarna. En 12 årig flicka som blev våldtagen, mördad och till sist uppeldad. Om familjen har tur kan dom få 200 tusen i skadestånd från staten. Återigen: hur fan kan dom komma på att betala 3 mille till en svartskalle som förmodligen inte har rent mjöl i påsen. Och dessutom har han mage att begära en ursäkt! Det är mycket illa ställt med Sverige. I nästa val har vi möjlighet att börja styra upp det här vansinnet.

BefriaMedia said...

anonym 11:51, Sverige har forfalit til att numera enbart bry sej om brotttslingar som ganller. Brottsoffer far lida i tysthet utan skadestand. Med grova brottslingar och terrorister far stod i medai och pengar av vara politiker. Man kan kalla den missriktade humaismen for rent vansinne.

Anonymous said...

Om man likt mej anser att terrorism är ett av de svåraste problem världen tampas med i nuläget och om man anser att finansieringen av terrorism är grunden för deras verksamhet, då inser man ofta att de stater som stöder terrorismen finansiellt är legitima måltavlor för en attack som en del i kriget mot terrorismen.

Svenska regeringen har gång på gång visat att de inte drar sig för att antingen öppet stöda terrorismen (som i detta fall) eller inte göra tillräckligt för att stoppa den (al-Shabaab i Somalia ser Sverige som en av sina huvudkällor för finansiering). Moraliskt sett är Sverige ett legitimt mål för militära aktioner för de anti-jihadiska krafterna eller de länder som faktiskt tar terrorismen på allvar.

BefriaMedia said...

anonym 3:12 Man kan saga att regeringen har forlorat sin legitimitet. Men det borde vi hantera internt i Sverige med val. Jag inser att regeringens forvirrade hantering av dessa saker leder till fara, dod och forintelse runtom i varlden. Det gjorde aven de ulandsbidrag som gick till olika diktaturer, ibland krigforande diktaturer. Framtiden kommer sakert att doma den pinsamma perioden och de inblandade ganska hart.