Sunday, January 06, 2008

Feg dom i Kungsholmsmordet trots all uppmarksamhet.

Pa Mandag domdes 3 av de misstankta till 3 ar sluten ungdomsvard for grov misshandel och vallande till annans dod. I andra fall har man domt till 5 och 6 ars fangelse for knivskarning dar offret inte dog, domen blev mordforsok i de andra orelaterade fallen. 

Som vanligt sa ville domstolen inte doma till mord. En mord dom ar den enda riktiga slutstats man kunde ha natt om man ar intresserad av rattvisa. Domstolen fegade ur och de mordiska ungdomarna kommer att kunna harja fritt pa vara gator efter nagra manader av avtjanat straff, domstolen ar medveten om realiteten coh konsekvenserna. Det var tydligen viktigare for domstolen att halla nere mordstatistiken an att doma ut rattvisa. Domarna kommer formodligen att overklagas.

Nyheten om det groteska mordet fick stor uppmarksamhet. Enligt uppgift var mord offret bekant med ett av Kungens barn. En av de som var med den natten, Anton Abele, ordnade en demonstration som drog med tusentals stockholmare i protest mot gatuvaldet. Dessvarre kunde man lasa om mer gatuvald samma kvall efter demonstrationen.

Kungsholmsmordet var ett typiskt brak som urartar och slutar med doden. De fem misstankta kan fa 4 ars sluten ungdomsvard. Om ratten inte gar pa aklagaren forslag sa kan de domas till en lindrigare dom, grov misshandel for att de dodat Riccardo. De 5 har gjort liknande saker tidigare, deras metod har varit att ga oinbjudna till fester. Om dom blir utsparkade sa har dom brutalt misshandlat folk.

Hela Sverige foljer detta fall. Tidigare domar har ofta varit lindriga straff for grova brott. I mord falll sa har ofta de skyldiga domts till grov misshandel. Man kan undra varfor man inte domer till mord i mord fall. En orsak maste vara att man vill halla nere brottsstatistiken sa att Sverige ser bra ut jamfort med andra lander. Namndeman ar tilsatta av de politiska partierna. Deras agerande i ratten maste ses som att de politiska beslut som tagits om brott och straff kommer att foljas av de politiskt tillsatta tjanstemannen. Att tro nagot annant ar naivt. Om man vore intresserad av att strikt tillampa lagar och doma helt neutralt sa skulle alla tjanster tillsattas efter kvalifikationer inte efter partitillhorighet. Det sorgliga ar att nya offrer drabbas av lindriga domar. Efter en kort fangelse dom kan mordare komma ut och bega nya brott. Samtidigt okar valdsbrottsligheten radikalt av andra orsaker och de lindriga domarna gor situationen varre i kubik.

Domstolar och aklagare maste markera att Sverige har trottnad pa gatubrutalitet. Man maste doma till hardast mojliga straff i valdbrott utan att ge mordare och andra grova brottslingar straffrabatt. Man ska inte slappa ut dom innan dom tjanat ut hela strafftiden. Man kan inte ta politsika hansyn som tex. att fanglserna ar fulla eller att Svensk mordstatistik ser illavarslande ut om folk doms for mord.

Hela Sverige granskar denna dom. Vi far hoppas att domstolen fatt budskapet att vi ar innerligt trotta pa det eskalerande gatuvaldet som okar i omfattning varje dag. Jag hoppas domstolen tanker pa offret, Riccardo och hans familj. Svensk praxis har alltid varit att doma till lindriga domar. Ett maxstraff ar ett lindrigt straff i Sverige, det maste ocksa andras om man vill borja att ta itu med valdsbrotten som sprider sej utom kontroll. Se tidigare inlagg om Kungsholmsmordet och ett aldre inlagg.

AB har publicerat en censurerad kopia av domen. Namnen har bytts ut mot Pojke 1 osv. Las domen i AB
Se hur situationen ar pa vara fangelser. Kriminalvarden.se
SVD AB SVD2 SVD3 DN AB2

4 comments:

tankesmedja said...

Du verkar tendera att se på omvärlden i svart/vitt.
Varför gör du det, är det på grund av någon gammal oförätt?
Kan du inte skriva en blogg om det.

BefriaMedia said...

Sorry, men du lyckades inte gora dej forstadd.Du kan gora ett nytt forsok om du vill, annars tar jag bort intetsajande inlagg.

Weine Berg said...

Jag har redogjort domarna på min blogg idag...

www.rakryggad.net

tankesmedja said...

"Kungen som borde vara den och har hittils varit den person som alltid forsvarar svenskar, svenskheten och traditioner mot olika hot. I talet har han bytt princip, nu forsvarar han massinvandring och "invandrarungdomar". Vi vet att just invandrar ungdomar ligger bakom det mesta av allt som gor livet obehagligt i Sverige."

Du ställer VI svenskar mot DOM invandrarna/muslimerna.

VI mot DOM.

Är inte det att se i svart/vitt?

Frågan återstår:

VARFÖR gör du det?
Är det på grund av någon gammal oförätt?