Sunday, March 07, 2010

Media misstänkliggör bloggare, de enda som bedriver verklig journalistik.

De enda i etern som tillåter ytttradefrihet är fri media. Bloggar, youtubare, Facebook mm, är de som idag bedriver journalistik. Det är fri media som kan undersöka och kritisera politiker, myndigheter och andra suspekta makthavare. De etablerade media är beroende av makthavarna med presstöd och politisk lojalitet så deras journalistik begränsas till reportage om ytligheter och skvaller, det förekommer inte mycket kritik och granskning. Journalisterna censurerar kritiska kommentarer och länkar om de inte håller med journalisternas politiska åsikter.

SvD rubriken "Risk för övertramp" syftar till att misstänkliggöra fri media. Underrrubriken "Risk för smutsig valkampanj" antyder att fri media är smutsig, medan de etablerade media alltid har bevisat att de själva är fulare än politikerna själva.

Det var statens TV som avgjorde valet 2002 med valstugereportaget. Det är de flesta överens om. Den makt som TV har är oslagbar, speciellet om man förnedrar en partigrupp dagarna före ett val som TV gjorde 2002. Det är inte den enda orsaken till att statliga mediaorgan måste förbjudas.

Det fanns inte tid till att undersöka valstugereportaget och journalisterna. Hade vi haft mer tid så skulle reportaget avslöjats, som det senare gjordes, som en komplett fabrikation, en verklighetsförfalskning med ett enda syfte, att driva väljarna från M och borgarpartierna till vänstern. Hur var det med "övertramp", "en smutsig valrörelse", vilka var ansvariga? De andra i media klagade inte på det övertrampet, de gjorde liknande saker själva. Så har statens TV och vänsterjournalisterna gjort i många år, det är deras arbetsmetod.

SVDs rubrik om smutsig valrörelse stämmer, men det är de själva som arbetar så, inte fri media. Årets valkampanj kommer att bli den smusigaste i mannaminne eftersom mycket står på spel. Det blir tidningarna och TV som står för den smutsen. Media, journalisterna kommer att försöka avgöra valet med lögner, smuskastning, påhittade "fakta" och verklighetsförfalskningar. De har redan börjat med Aftonbladets amatörmässiga och lögnaktiga granskning av SDs artikel i samma tidning. SD fick inte tillfälla att korrigera Aftonbladets uppenbara lögner, bara fri media publicerade SD's svar.

Media kommer att arbeta hårdare än förut i den kommande valkampanjen eftersom de flesta nyhetskonsumenter tar sina nyheter från fri media. Folk litar inte på de etablerade tidingarna och TV, därför kommer fri media att bli mer betydelsefull än någonsin tidigare.

Medias hatkampanj mot SD vid förra valet kunde inte stoppa Sverigedemokraterna från att växa. SD skulle tagit sig in i riksdagen om de fick bedriva sin valkampanj. Det gjorde att regeringen tog i med hårdhandskarna. Sosseregeringen lyckaded stoppa valkampajen för SD när de använde SÄPO för att stoppa alla deras onlineaktiviteter. Det räckte för att hindra SD från att komma in i rikdagen, och medias valkampanj siktade på att smutskasta Fp istället.
Socialdemokraternas utförde ett attentat mot demokratin och yttrandefriheten. Det måste alla nya väljare ha i åtanke innan de väljer S.

Media försöker misstänkliggöra bloggare och fri media, vi konkurrerar med dem. Läsarna flyttar över från tidningarna till fri media eftersom fri media är mer pålitlig, rapporterar obekväma fakta och tillåter yttrandefrihet till skillnad mot de stora tidningarna.

Vi ett hot mot media, de etablerade politikerna och deras gemensamma agenda. Därför är det bra om fri media kan vara beredd med faktabanker klara och länkade i hemsidor så medias kommande lögner kan mötas med fakta och sanningar snabbt och effektivt. svd

No comments: