Friday, February 26, 2010

Självmordbombare i Kristianstad, pga av "hat" mot polisen och samhället.

De två är kända av polisen sedan tidigare, pga vapnebrott och våldsbrott. Konstigt nog så gick det bara att hitta en enda tidningsartikel om det i en google sökning. Hallandsposten:

De två män som hotade att spränga polishuset i Kristianstad häktades på fredagen på sannolika skäl misstänkta för hot mot tjänsteman och sabotage.

Den äldre av männen, 23 år gammal, medgav vid häktningsförhandlingen att det fanns sannolika skäl för misstanke om brott medan den yngre, 22 år, helt förnekade brott.

Utredningen sköts av Ystadspolisen och de misstänkta männen har varit där för att förhöras innan de åter fördes till Kristianstad för häktningsförhandlingen.

- När våra poliser är inblandade så är rutinen att flytta utredningen till ett annat polisområde, säger Ingvar Widell, informatör vid polisen i nordöstra Skåne.

Männen ringde på mitt i natten mot torsdagen och bad att få prata med en polis. När de släppts in i polishuset blev situationen hotfull. Båda två hade något som liknade sprängladdningar tejpade runt magen. De hotade med att spränga både sig själva och polishuset och stannade kvar i flera timmar innan de gav upp och överlämnade sig till polisen. Efteråt visade det sig att de sprängladdningar männen hade med sig var attrapper.

Båda männen är kända av polisen sedan tidigare och har ett kriminellt förflutet. Åtal mot dem ska vara väckt den 12 mars.


No comments: