Friday, February 26, 2010

Arabland deklarar krig mot europeiskt land.

Den sinnesjuke diktatorn Muammar Khadaffi har deklarerat Jihad mot Schweiz. Krigsförklaringen kommer efter folkomröstningen i Schweiz där en majoritet valde att förbjuda minareter på moskeerna.

Förhållandet mellan de två länderna har nått en botten sedan Khadffis son Hannibal och hans fru greps i Geneve efter anklagelser om att ha misshandlat sin betjänt.

Som svar på det greps två Schweiziska affärsmän i Libyen nyligen, Khadaffi tog ut fler miljarder dollar från Schweiziska banker och stoppade alla oljeleveranser dit.

Khadaffi sade bla:

“Any Muslim in any part of the world who works with Switzerland is an apostate, is against (the Prophet) Muhammad, God and the Koran,”

“The masses of Muslims must go to all airports in the Islamic world and prevent any Swiss plane landing, to all harbours and prevent any Swiss ships docking,”

Hur konflikten mellan länderna kommer att sluta är svårt att gissa sig till. Den enda arme som Schweiz har är några vakter som anställts i Vatikanen i Rom.

Khadaffis Jihad kommer förmodligen leda till terrorhot och kanske terrordåd. Irrationella galningar som har oräkerliga miljarder i oljedollartillgångar är ett hot mot allt och alla.

Det kanske bara är en tidsfråga tills Khadaffi lyckas övertala andra islamska oljestater att följa hans exempel och stoppar oljeleveranser till Schweiz. Om det händer hur ska andra Europeiska länder ställa sig till det. Vi har varken en miltiär allians eller andra strategiska avtal med det neutrala Schweiz.

Ska Europa låta Schwiz strypas av livsfarliga ökendiktatorer bara för att diktatorerna har makten att strypa nästan allt oljetillflöde till Europa?

Kan konflikten utvidgas till att omfatta ett generellt hot mot Europa: "stoppar ni den muslimska expansionen i era länder och alla moskeer vi vill ha i era länder så råkar ni illa ut"?

Om det sker på regeringsnivå så kanske vi aldrig får höra talas om varken hotet eller de eftergifter som vara regeringar potentiellt går med på för att gå ökendikturerna tillmötes. Eller har det redan inträffat, nyligen , eller flera år tillbaka?

En sak är klar, vårt oljeberoende är ett hot. Det kan vara livsfarligt och måste minskas så snart som möjligt. Köp enbart norskt bränsle till vidare, bojkotta araberna så mycket som möjligt.

Tips från Fröken Sverige. Times

Se filmen, Khadaffi vill att FN flyttar till Libyen "så delegaterna slipper resa så långt och slipper få jetlag", en prisvinnare. Lägg märke till översättaren, håller han på att tappa andan av överraskning eller har han svårt att hålla sig för skratt?:

1 comment:

Robin Shadowes said...

Och skitlandet Libyen är även med i Euromed. Det är upprörarnde. Skithögen Khadaffi äger även mosk+een i Malmö.