Saturday, April 11, 2009

Våldtäktsman belönas efter att offret tog livet av sig.


En 42-årig man misstänkts ha våldtagit en 14-åring flicka. Flicka som blivit 15 år tog livet av sig bara några timmar innan hon skulle vittna i rättegången mot våldtäktsmannen.  

Det sorgligt efterblivna rättssystemet vi har i Sverige belönar våldtaksmannen när rätten och åklagaren Erik Schreiber bestämde sig för att lägga ner fallet. 

Nu ska kommunen granska fallet. Chefen for Individ och familjeomsorgen i Jönköping Bo Samuelsson säger att "Vi får fundera på om vi gjort något fel".  (Bilden: Offret Sophie Lohede) 

Föreningen Stulen Barndoms representant Peter Lindberg  säger att de ska JO anmäla socialchefen och lämna in en en anmälan till Socialstyrelsen.  

Det vore bättre om offret kunde fått rättvisa och andra offer och potentiella framtida offer skyddas och vi kan få en dom baserat på dokumenterade vittnesmål, handlingar och polisundersökning. Sveriges rättssystem är efterblivet om man inte kan döma brottslingar när man har alla bevis och ett solklart fall trots att offret avlidit. Det har behövts nya insikter i många år. Vi har Europarekord i våldtäkter och att låta klart skyldiga gå fria skapar bara fler offer, det borde rätten begripa. Det är vårt rättssystem som borde granskas, inget görs trots att brottsligheten slår nya rekord varje år.   

2008 anmäldes 6867 våldtäkter, år 1999 anmäldes det 2405. Den höga siffran har sedan 1999 ökat med nästan 275 %. Vissa forskare tror att mörkertalet är stort och bara 10 % av våldtäkterna rapporteras. Om det stämmer så är det 68 670 våldtäkter i Sverige varje år men bara mellan 100 - 200 skyldiga döms vilket måste vara världsrekord med 0.2 % dömda.   

Juristen Ann-Cristin Hjelm har på uppdrag av Brottsoffermyndigheten granskat grova brott i Svea Hovrätt (kulturgenererade brott, myt och verklighet). Hon fann att 85 % av våldtäktsmännen var födda utomlands eller var barn av utlandsfödda föräldrar. Mer om invandrarbrottslighet. Mer i dn.
   
Enligt Politiskt Inkorrekt så heter den skyldig våldtäktsmannen i det här fallet Torbjörn Hasse Puke. Mer info följer.  En film till minne av flickan finns på Youtube. 

6 comments:

Anonymous said...

Europa domstolen har slagit fast att videoinspelade förhör kan ligga till grund för fällande dom endast om den misstänkte eller dess advokat haft möjlighet att ställa frågor till målsäganden. Så har troligtvis inte skett i detta fall eftersom åtalet laggts ner. I ett likande fall för några år sedan fälldes en man som inte fått denna möjlighet och svenska staten blev skadestånds skyldig pga brott mot mänskliga rättigheter.
susanna

Anonymous said...

en film till minne av "Louise" ?? Hon hette väl Sophie..??

Anonymous said...

Man är oskyldig tills en dom faller i domstolen och man fälls eller frias.
Det har du uppenbart inte kunskap om men en sak är jag säker på och det är att du skulle uppskatta det om du blev misstänkt.

Weine Berg said...

Man borde inte lägga ner åtalet, utan istället intensifiera bevissamlandet just pga självmordet. När domen fallit har jag inget emot följande öde för gärningsmannen:

http://rakryggad.blogspot.com/2005/12/vldtktssomalier-vldtogs-i-hktet.html

Anonymous said...

var det inte flickans berättelse som var alla "bevis" de hade?.. våldtäkt är illa, men jag tycker det här låter lite som den där flickan för något halvår sedan som blev bästa kompis med kuratorn som gick en genusutbildning och sedan frågade henne om och om igen om pappan hade våldtagit henne enda tills hon sa ja för att göra henne glad. sedan går det för långt och hon sitter fast.. hennes självmord precis innan domstolen kan betyda att hon satt fast där, fanns inget annat sätt att komma undan lögnen som givit sådan uppmärksamhet.

Anonymous said...

Åklagare som lade ner åtalet mot Torbjörn Hasse Puke boende på Ekhagen alt. Öxnehaga/österängen
i Jönköping, om bland annat våldtäkt mot barn:

19450827-XXXX
Erik Sten Gustaf Schreiber
Örsnäs Marsön 1
563 92 Gränna


Mer information om fallet:

http://www.den-svenske.com/2009-04-10-valdtagen_flicka_tog_sitt_liv.html

http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2009/04/11/till-minnet-av-sophie-lohede-flickan-som-begick-sjalvmord-efter-valdtakt-namnet-pa-garningsmannen/