Tuesday, March 03, 2009

TV-serie avslöjar u-hälpsmottagare som svindlare och bedragare.

TV-serien Diplomaterna är intressant eftersom den ger tittarna en ovanlig inblick i hur Sverige agerar internationellt. 

Förutom det glada livet som diplomaterna lever så avslöjar serien hur vara skattepengar slösas bort, ibland pa misslyckade projekt, i värsta fall har pengarna försvunnit utan minsta spår. 

Svensk media har däremot inte fattat vidden av skandalen. Media klagar istället på att diplomaterna dricker alkohol eller badar med bikini. Det kanske skulle ses som en skandal om vi hade en strikt muslimsk regering men det har vi inte ännu. Bikini och alkohol tillhör vår kultur, därför finns det ingen orsak att klaga pa det. Media borde inrikta sig på de viktiga sakerna som avslöjas i programmet.  

I ett program så följer diplomaterna upp resultatet av bidrag som gavs till Ghana. Omständigheterna är oklara, med det kan ha varit miljonbelopp som skulle gå till att städa upp kusten eller nagot projekt. 

Vid mötet i Ghana försöker de afrikanska representanterna hindra svenskarna att undersöka saken, de försöker istället fa mer bidrag. Svenskarna säjer ifran och tas till slut med till platsen där projektet skulle ha funnits.

Där finns bara en strandremsa med förorenad lervalling och dy. Svenskarna inser att de lurats men afrikanerna skäms inte, de vill istället ha ytterligare 10 miljoner dollar av någon anledning.

Afrikanerna har grundlurat Sverige, men det underliga är att den skandalen har aldrig namnts i media tidigare. Nu på grund av en TV-serie som egentligen handlar om något helt annat an u-hjälp får vi av en ren tillfallighet reda på hur det fungerar. U-hjälpspengarna har nästan till 100 % blivit bortkastade och så gott som allt har gått till de korrupta krigförande socialistdiktaturer. Robert Mugabe, sossarnas afrikanska socialistbroder, hans sinnesjuka regim har fått över 5 miljarder kr. Aftonbladet skrev en artikelserie forra året om hur misslyckad den svenska u-hjälpen har varit.  

Det mest sensationella ar de ansvarigas kommentarer enligt Aftonbladet; 
" Ingen vet vad som hände med en av de mest kostsamma svenska biståndsprojekten genom tiderna.
– Gick visst inte så bra det där men jag vet inte vad som hände sen, säger en.
– Jag vill absolut inte associeras med det där projektet, säger en annan." 

AB's artikel om Tanzania, de ville ha vatten men fick bussstation. 29 miljarder har kastats bort på Tanzania. 

AB's artikel om 8 tusen miljarder till Afrika utan resultat. 

AB's artikel om att Sverige satsade 700 miljoner till pappersbruket Mufindi, blev fiasko, såldes for en dollar. Citat från artikeln:
"För att byta en av de där gatulamporna krävdes ett möte på åtta timmar. Så illa var det."

Det viktigaste frågan är därför; Om vi lurats på dessa miljardbelopp varför har man fortsatt att pumpa in bidrag till diktaturerna, varför stoppade man aldrig bidragen som stals av korrupta diktatorer och som aldrig gav resultat? Har målet med bidragen kanske helt enkelt varit att bidra till just socialistdiktatorerna så de kan sprida socialismen i världen, det ser ut att det var huvudmålet. I vanlig ordning så har man försökt hemlighålla dessa pinsamheter.  Det finns säkert plats i våra fängelser till alla korrupta svenskar som varit inblandade och ansvariga för att ha bedragit skattebetalarna på ett så groteskt satt. Alliansregeringen har underligt nog inte velat undersöka detta, det påminner oss igen om vikten av att byta regim i nästa val. Korrupta politiker är lika värdelosa och farliga oavsett om de finns i afrika eller i Sverige.   DN

Diplomaterna i Ghana: 
 
  

6 comments:

Anonymous said...

Jag har för mig att sverige inte hade gett några pengar till just det projektet. Tyckte de sa det i avsnittet.

BefriaMedia said...

Jag vet inte nagot om det, men jag fick intrycket att diplomaterna skulle folja upp och se hur tidigare bidrag spenderats. Alla projekt borde undersokas, jag tror ingen har mod till det.

Anonymous said...

Men om du inte vet något om det kanske du skall formulera om dig lite? Nu framstår du ju bara som klantig... och du far med väldigt svepande anklagelser högt och lågt. Men ja visst ja, du är med i "Nätverket för politisk inkorrekthet"...

BefriaMedia said...

Du har tydligen inte sett ovanstaende film, varfor forsoker du kommentera den utan att ha sett den. Om du inte fortod det jag sade sa kan jag repetera mig: man kan bara fa ett intryck, att de foljer upp tidigare bidrag.

Robin Shadowes said...

En floskel som man fått höra i decennier är hur Sverige är ett av världens minst korrupta länder. Nu rämnar även den fasaden och visar tvärtom ett vaärldens mest korrupta land. Medborgarna har blivit vilseledda av maktens lögner i 40 år!

Naivtive said...

700 miljoner till ett pappersbrur som aldrig fick en vettig användning, såldes för en spänn. Huruvida pölen har fårr svenska pengar eller inte kan ju ha viss poäng i sig men exemplen med meningslösa projekt i Afrika är i en lång rabblande. Listan med nya verkar vara lika viktig för idioterna i Sida och regering.

Nu får det vara slut, pengarna skall stanna här för pensioner mm och att återföra illegala immigranter tillbaka till Bagdhad och varifrån de än kommit från.