Monday, March 23, 2009

Föraktet för politiker, facket och den offentliga sektorn är befogat.


De extrema och omotiverade bonus betalningarna med tiotals miljoner till fackpampar och politiskt tillsatta bolagsadministratörer har vi nu fått en liten inblick i, men tusen andra chefer måste granskas.  

LO ledningen betalade deras AMF pamp, VD'n 104 miljoner kronor i lön och pension. 

Nu uppdagas andra korrupta kompisarrangemang inom facket.  AFA Försäkring ägs av facken PTK och LO, med Svenskt Näringsliv som delägare.  AFA chefen fick 36 miljoner bara i pension. Igen så figurerar LO chefen Wanja Lundby-Wedin i kulisserna som en av de som beviljat denna oerhörda pension. Aven LO andre vice ordförande Ulla Lundkvist var med om besluten. 

Margot Wallström , (socialistpartiet S) sveriges EU kommissionar, får enligt utlandsmedia runt 33 miljoner kr i lön mm.   

Förre LO chefen Stig Malm avgick 1993 efter en liknande skandal. I vanlig ordning så visade det sig inte vara en bestraffning, tvärtom, han fick snart andra höga välbetalda positioner inom den ofantliga offentliga sektorn. Han är nu kommunpolitiker för socialistpartiet S i Solna kommun. Han är dessutom ofta anlitad som kommentator i regeringens officiella nyhetsorgan SVT. Förmodligen tjänar han mer nu som sparkad/avgången LO chef. 

Allt LO ledarna har att säga är att: "
– Vi förstår att det finns en vrede bland folk för det är otroligt mycket pengar det är fråga om."

Tidigare hade SEB planerat att öka koncernchefen Annika Falkenbergs lön med 2 miljoner kronor. Det ledde till mycket upprörda känslor i media. Statsminister Reinfeldt sade att det var "provocerande". Bloggaren Alex Schulman sade att "det var otroligt lätt att byta bank". 

I en poll i Aftonbladet sade 92 % av 65 000 röstande att de var arga och tänkte byta bank. Annika Falkenberg bad om ursäkt och hennes löneökning skrotades. 

Det vore intressant att höra vad Reinfeldt tycker om dessa korrupta arrangemang där de ledande offentliga makthavarna ger varandra multimiljonbelopp som aldrig skulle kunna motiveras i den privata sektorn.  

Jag behöver inte fråga gamla fattigpensionärer vad de tycker. De har några tusenlappar i månaden i pension som beskattas vilket ger dem några hundralappar netto, ibland bara tre kronor över efter hyra och andra kostnader. De borde ha blivit korrupta politiska pampar istället for att ha arbetat hela livet med ärligt tungt arbete.

Konskvenserna av dessa avslöjanden är givetvis att man lämnar LO, PTK och de andra facken. Sluta ge facken mer pengar, de är enbart till för sina pampar och alla suspekta invandrarorganisationer de donerar stora belopp till i hemlighet. Lämna fackägda bolag som AFA Försäkring mfl. Satsa på privata bolag istället, de kan hantera pengarna på ett ärligare och mer effektivt sätt. LO måste försvinna, gör ett exempel av LO sa de begriper hur upprörda folk är.    

Det finns hundratals statliga, kommunala och fackliga bolag och organisationer, kanske tusentals. Man kan räkna med att cheferna är politiskt tillsatta och att deras ersättning är hemlig men makalös i storlek. Den offentliga bolagsmakten måste försvinna och överföras till privat regi. Nu finns det bara karriärmöjlighet för politiskt korrupta utnämnda kamrater till makteliten. Kompetens räknas inte, bara goda kontakter räknas, och ofta behöver de inte ens arbeta. Skrota den offentliga sektorn och privatisera alla bolag.  

På engelska brukar man fråga sig, "what did the Fack do for you other than Fack you?"

Passivitet medverkar till korruption och förslappning, sluta tolerera allt som ni utsätts för. abab svd dn dn dn svd svdsvd svd dn svd

3 comments:

Anonymous said...

Det är klart det är befogat, för det finns många fler såna pampar som fifflat rejält. För att uppdaga allt som sopats under mattan eller på andra sätt förtigits, måste vi nu ha en grundlig utredning av allt detta.

En välbehövlig start vore en ny Pecora-kommission, som leddes av åklagaren Pecora i USA på 1930-talet mot fifflarna på Wall Street, och som nu behövs i flera länder i världen, bland annat Sverige.

Skriv under uppropet här

Anonymous said...

tycker det är konstigt att bara LOs ordförande ska offras på bonusensaltare .Alla våra skattepengar som politikerna slarvar bort på bonusar är lika jäklingt..

Anonymous said...

Alla toppar av båda kön är lika stora fifflare - inom alla samhällets sektorer, offentliga såväl som privata - för går det så går det, vet ni väl. Och denna girighetskorruption är global, inte bara rådande i börshajarnas länder.

Den viktigaste frågan idag är vad gör man för att bli av med detta fiffel och för att få ett mer rättvist och klokt samhälle?

Ja, det vete sjutton!!!

Nisse