Wednesday, October 01, 2008

Valdtaktsmannen pa Gardet greps. Publiceringen av fotot avgjorde.


Serievåldtäktsmannen på Gardet har härjat i två år mest i området kring Östermalm och Gärdet. Nyligen publicerades den första bilden på mannen hos Efterlyst. Strax därefter publicerades bilden på ett antal privata bloggsidor varav vi var en av de som ville hjälpa polisen. 

Nu bara dagar efter att bilden publicerats så har mannen gripits efter ett tips från personer som sett bilden. 

Om bilden skulle publicerats av de stora medierna och få stor spridning så är det ganska solklart att mannen skulle kunna kännas igen och gripas. Men samtliga stora tidningar har envist vägrat publicera bilden. Tidningarna har vetat att de kan stoppa fler våldtäkter om de hjälper till med att publicera bilden men de vill inte göra det. De har aldrig såvitt jag vet publicerat ett foto på en efterlyst person i Sverige om det är en invandrare.


Ännu en serievåldtäktsman har gripits. Han har härjat i Alviksområdet nära Stockholm. Flera personer har pekat ut honom och det har förmodligen varit enbart Efterlyst.se fortjanst eftersom de publicerat hans foto. De stora medierna har inte, vad jag vet publicerat hans foto och knappt skrivit om brotten, kan det bero på att media, igen, vill skydda invandrare som är grova brottslingar? 
 
Kan man åtala tidningar som motarbetar polisens försök att hitta brottslingar eller ska man bara låta journalisterna leva med sitt dåliga samvete?  

Alla svenskar vill hjälpa  polisen i dessa tider då Sverige upplever den värsta brottsvågen någonsin, vi har Europas högsta brottslighet, men tidningarna har inget intresse av att berätta det. SVD AB DN

3 comments:

Carl said...

såg upp prenumerationen på SvD som skyddar våldtäktmänn. varför vill de skydda folk som begår vidriga övergrepp alla vet ju ändå att det är invandrare så SvD behöver inte pixla om bilderna till vit hudfärg heller. nåsta offer kanse bli tidningspersonal om inte dessa gärningsmänn samlas in när de finns på bild

BefriaMedia said...

Man borde sluta betala for dessa tidnngar, det haller jag absolut med om. Tidningarna skyddar ju brottslingarna, det ar grymt och samvetslost.

En bojkott av betald media och ta bort pressstodet, det ar en bra borjan.

Robin Shadowes said...

För drygt ett halvår sedan beslöt regeringen att dra in presstödet till just SvD och även Skånskan. Ganska nyligen ändrade man sig på den punkten och beslöt att dom skulle förtsatt få presstöd. Detta har sannolikt haft en "prislapp". Räknar därmed med att pk-ismen kommer fortsätta ostört i dessa publikationer. Begriper inte Svenne Kålrot att han stöder Pravda-liknande publikationer?