Wednesday, September 03, 2008

Vem bestammer var flyktingarna ska bo? Jo flyktingarna.

Sverige bestämmer ingenting, Sverige lider av obeslutsamhet och därför kan jordens alla flyktingar flytta till Sverige. Därför kan flyktingarna idiotförklara Sverige och ta för sej av kakan utan skam, vem har respekt för en idiot? 

Åtminstone de som har råd att smugglas genom Europa för att slippa andra länders utvisningspolis, de kommer till Sverige i en aldrig sinande ström. Kommuner har slut på pengar, bostäder, och slut på resurser inom sjukvård, polis, domstolar, fängelser och mera. Men flyktingarna ökar i antal. 

Rubrikerna låter lovande, "Låt inte flyktingarna bestämma var de ska bo".

Det är en självklarhet i normala länder men i Sverige så måste obeslutsamma velande IQ-befriade politiker fundera i 20 år på om det är rimligt, rättvist, mänskligt, farligt, bra eller dåligt. 

Självklart så bestämmer en nation om de ska ha flyktingar boende i landet och vilka som ska tolereras och vilka som inte passar in. En "normal" nation bestämmer sig för vilka resurser som ska anslås och varifrån resurserna ska tas. "Normala" länder har en budget med noga uträknade fasta belopp som sällan ska kunna skifta inom ett budgetår, därmed vet alla ägare av budgeten, dvs skattebetalarna vad som anslås och vart pengarna går. Därmed kan väljare bedöma hur bra eller dåligt en regering sköter sig. Om vi inte vet något om budgeten så hemlighåller ju politikerna resultatet av sitt arbete. Det är just det som sker nu och har skett tidigare. Vi kan alltså inte bedöma alla aspekter av hur våra regeringar har skött sej, det kan vi bara bedöma då sanningen kommer fram om budgeten och kostnaderna. 

Eftersom Sverige INTE kan räknas till ett "normalt" land med en utvecklad känsla av demokrati, yttrandefrihet och öppen redovisning, som i övriga Europa, så vet inga svenskar vad budgeten är eller varifrån resurserna tas som går till flyktingar. 

Vi är blinda och får inte veta något, vi är alltså omyndigförklarade. 

Vad är då vitsen med artikeln i DN Debatt; Ingen bryr sej om någon av de viktiga aspekterna som har med flyktingar att göra, så varför diskutera en bagatellartad detalj i en artikel?

Det är givetvis för att skapa en skendebatt, ingen riktig debatt får förekomma i Sverige. Därför kommer det ut artiklar och ibland TV-debatter som bara är skendebatter för att ge sken av, ett falskt intryck av att vi i Sverige har en debatt om flyktingar och massinvandringen. Det har vi ju inte haft på 30 år.
De som deltar i debatterna står på samma sida. Deltagarna är enade om att smutskasta oppositionen som rasistiskt eller extrem.

Den enda debatt som forekommer i Sverige finns i fri media, bloggar och hemsidor. 

Därför är det bättre att bojkotta de stora medierna, sluta betala för tidningar. Tills media befrias från det som styr och kontrollerar det som skrivs borde man stunta i dem. När presstödet försvinner så försvinner förtrycket av det fria ordet.  Då bjuds statsministerns fru inte in till styrelsen för SVD med syftet att återfå det borttagna presstödet. Då sker inte bakom-dörren-förhandlingar om hur presstödet ska fördelas och vilka krav som ställs på media för att erhålla presstödet. DN SVDJournalisten, forsoker forklara presstodet. 

1 comment:

Hasse said...

Det läskigaste är att medias kampanj för att likställa lycksökande migranter med flyktingar har lyckats så väl att även invandringskritiker har tagit efter deras ordval.

De kallar dem flyktingar för att ta fokus från nyttokalkylen. Om invandrarna är flyktingar så spelar det ju ingen roll om de tillför något till landet t ex i form av laglydig arbetskraft. Det är ju ändå en vinst för vårt västerländska dåliga samvete att rädda människor från tortyr och folkmord.

Om vi låtsas att kravställarna, de arbetslösa och de kriminella är flyktingar så blir det beska invandringspillret lättare att svälja ner.