Saturday, August 16, 2008

Trafikolyckor ökar i manga delar av Sverige. Hur ska vi undersöka det?


Trafikolyckorna har ökat under flera år i många olika svenska orter. Myndigheterna har försökt motverka det ökande antalet olyckor med olika metoder. Man sänker hastigheten, man installerar kameror och hastighetskontroller men inget hjälper.

En sak som politiker och myndigheter brukar göra har man i detta fall inte gjort. Man har inte tillsatt en utredning.

Det är ett stort misstag därför att man kan med en utredning få fram varför olyckorna blir fler.

Varför har man inte tillsatt en utredning? Kommer resultatet bli pinsamt for myndigheterna, eller vad handlar det om?

En teori som en utredning kan baseras på är alla nyinvandrade som kommit till Sverige. De runt 100.000 om året som kommer till Sverige kanske har körkort från hemlandet som de använder i Sverige. I korrupta bananrepubliker kan man köpa ett körkort eller pass m.m. för småpengar, det finns därför en stor risk att invandrade som inte kan köra bil eller kanske aldrig suttit i en bil nu kör omkring i Sverige och är en stor trafikfara.

Om det vore fallet så kan ju inte kamerabevakning eller böter hjälpa, insatserna har då varit förgäves. Man måste helt enkelt sluta tillåta körkort från u-länder om man nu accepterar dem i dag. Korruptionen finns nu även i Sverige, därför finns det risk att även svenska körkort har erhållits mot en muta. Massinvandrigen har fört med sig en korrupt kultur vilket är standard och rutin i många av de länder som de asylsökande kommer från.

En undersökning skulle säkert kunna avslöja hur det ligger till, vilka som orsakar olyckorna, och hur god körvanan är bland de som orsakar olyckorna. SVD-artikeln borde redovisa olyckor i fler städer där invandringen är stor, om man bryter ner statistiken per bostadsområde så kan bara det göra att hela saken klarnar SVD

No comments: