Saturday, August 30, 2008

Den franska filmen "Stress" som forbjods ar tillbaks.

Den franska musikvideon som visar livet i invandrartäta förorter var för kontroversiell i Frankrike. Den stoppades i Frankrike. När den kom upp på Youtube försvann den snabbt lika snabbt.
 
Nu har den dykt upp på Youtube igen. 

Den visar vardagslivet i förorterna där sysslolosa invandrare dras till gäng, gangsterliv och brottslighet. Se den och dra slutsatserna varför den stoppades. Stress, av Justice.
 

 

 

2 comments:

Anonymous said...

Klart störande video! Dock är den väl gjord för att provocera. Jag kommer ihåg filmen "The Warriors" från 70-talet. Den blev ju ochså ganska omskriven, med den tidens syn på gäng-mentalitet och våld. (Vad nu jag ville ha sagt med det... :-)

/Paraflex

Anonymous said...

Jag bodde i Husby på 70-80 talet och i mitten på -80 talet så kom alla Somalier. Och det var just det som vi såg på filmsnutten som dom pysslade med. Vet inte hur många gånger som jag och mina vänner och grannar vart nerslagna utav dessa våra pensionräddare då! Så den hära gängmentaliteten har funnits ganska så länge redan men ingen verkar ta det på allvar bara! Nuförtiden så skulle jag inte våga sätta min fot i Husby norr om Stockholm......