Monday, June 09, 2008

Ytterligare en brottsling pekas ut som Svensk, hur är det med sanningen?


Expressen kallar vietnamesen "Svensk". Hur ofta kommer sanningen fram? Ljuger tidningarna alltid eller bara ibland? Mannen heter Van Dat Nguyen, 49, han greps utanför 1221 Sprouse, Longview, Wa. Han är dessutom efterlyst i British Columbia för liknande brottslighet.

I Expressen skriver man om "en svensk flerbarnspappa misstänks ha försökt lura amerikansk polis.....i två knarkfabriker".

Det tog en söktid på 1.0 sekunder att hitta lokaltidningen som beskriver de misstänkta helt annorlunda.

"Husägaren som misstänks vara delaktig heter Thahn H. Tran, som bor i Federal Way, Wa. Polisen har flera misstänkta. Två till fem asiater misstänks bo i huset. I vardagsrummet där det fanns några soffor fanns det dessutom en slags religiös böneplats, komplett med stearinljus och apelsiner." enligt TDN. Se TV reportaget på Fox 12.

Expressen, borde man inte peka ut den riktiga brottslingen, en vietnames som av okänd anledning har blivit svensk medborgare? Det är den tredje personen som på några dagar utpekats som svensk eller etnisk svensk och visat sej ha helt annan bakgrund. Slutsatsen är, igen, att vi inte kan lita på media. En annan slutsats är att vi måste dra in medborgarskapet för åtskilliga brottslingar.

Ni förnedrar svenskar och låter omvärlden tro att vi till stor del är grova brottslingar. När ska ni sluta ljuga? Saknar ni all moral och all etik?

Updatering 11 Juni.

Harvan vaxer, vardet pa alla plantor i de bagge knarkhusen tros nu vara 3 miljoner dollar.

Enligt TDN sa har den svenske journlisten Julander varit i kontakt med den Vietnamestiska mannens familj som bor i Orebro. Han har 4 barn dar, den yngste ar 12 ar. Julander pratade med en 20-arig dotter som inte visste mycket om sin pappa, bara att han fanns i USA. Hon var chockad och skulle prata med sin mamma.

Julander anser inte att han vilselett lasarna. Han vidhaller att det var ratt att publisera storyn som han gjorde med helt felaktig nationalitet utpekad.

No comments: