Monday, June 09, 2008

Engelsk Biskop: Radikala Islam fyller tomrummet efter fallande kristenhet.Biskop Michael Nazir-Ali säger att kyrkoledare har kapitulerat inför ett marxistiskt revolutionärt tänkande. Han menar att den mulikulturella doktrinen skapats av osäkra känslor om hur man ska handskas med nymodigheten, resultatet har blivit segregerade parallella kulturer.

Han säger att kristendomens kollaps har förstört samhället, saboterat familjekärnan och lämnat landet försvarslöst mot spridandet av radikala Islam i det moraliska och spirituella vakuum som skapats.

Dr. Nazir-Ali's angrepp på den försvinnande kristendomen, kristendomens förfall i England är i opposition mot vad den radikale Ärkebiskopen av Canterbury har sagt under uppseendeväckande former.

Dr. Nazir-Ali har under det senaste halvåret varit mycket kritisk mot Islam och dess bredare inflytande. Han har bl.a. varit kritisk mot allt fler ”no-go”-områden dit icke-muslimer inte kan gå. Han oroar sej över inflytandet allt fler moskéer får.

Han har kritiserat Dr. Williams som gav stöd till införandet av Sharialagar i muslimska områden.

Dr Nazir-Ali är ursprungligen pakistanier som flyttade till England i mitten av 1980-talet.

Han är en av dem som rådfrågats av Prinsen av Wales om Islam. Dr. Nazir-Ali delar däremot inte Prinsens entusiasm för Islamska värderingar. Nazir-Ali menar att Muslimer hävdar en dubbelstandard då de vill dominera och samtidigt hävda diskriminering eller en offermentalitet. Han vill ha bort slöjor av säkerhetsskäl och vill påverka muslimer att sluta med sina sedvänja att döda dem som konverterar. Läs mer i Dailymail 

No comments: