Tuesday, June 24, 2008

SVT's Hamilton en "gorilla in the mist"?


Eva Hamilton, vd för SVT tycker att barnprogram i TV ska spegla dagens verklighet. Barn ska kunna uppleva svordomar, könsord, brist på respekt för vuxna (barnvåldtäkter och mord också eller finns det en gräns?). Det är naturligtvis en farlig utveckling. Varför ska barn tvingas uppleva en värld där vi förslummas mentalt, en värld som mer liknar en ghettotillvaro. Är syftet att vänja barnen vid det "nya Sverige" dvs ghetto-Sverige? Ska barnen vänja sig vid hög brottslighet, dålig respekt för skola, lärare och vuxna? Varför är det bra? Är Hamilton en makthavare som är förblindad av radikalerna runtom henne?

Allt fler yngre människor har psykiska problem i Sverige. Vi har nästan världsrekord i självmord och allt fler unga är beroende av olika preparat, piller, narkotika och alkohol. Det beror på ett utbrett massvåld finns i snart sagt alla skolor. Småflickor kallas horor och en hel del andra onämnbara saker. Åtskilliga skolor bränns ned varje år. På fritiden utanför skolan och till viss del på skoltid är barnen utsatta för grova brott, rån, misshandel, våldtäkter och mobbing. Allt sådant bidrar till psykisk ohälsa. TV borde inte bidra till den ohälsan genom att visa tolerans mot grovt språk och annat primitivt som vi borde uppfostra barn att hålla sig ifrån.

En lärare eller barn-TV producent i USA som skulle ha den synen skulle få sparken omedelbart. Där tolereras inte mental förslumning. Sveriges övertolerans av sådant som gör Sverige sämre är en hopplöst tyngd som många svenskar bär på. Om man från maktens sida någon gång orkade säga ifrån så skulle vi kunna vända på trenden mot den växande psykiska ohälsan, det ökande våldet, bristen på respekt och förslumningen. Men det skulle krävas att någon ledande politiker har "vuxna" värderingar och kan agera ansvarsfullt när det gäller hur barn ska uppfostras och vilka gränser man ska sätta för barn. Statlig TV har aldrig kunnat främja något positivt. Varför ska vi ha kvar statlig TV? Är det statens roll att producera barnprogram som förslummar våra barn mentalt?

Varför ska statliga nyhetsuppläsare få finnas, ska inte staten ha andra uppgifter? Staten ska inte bedriva journalistik eller barn indoktrinering. Skrota Statlig TV, den har alltid, sedan Olof Palmes tid, bidragit till Sveriges förfall. Låt kloka utbildade människor syssla med information och pedagogiskt utveckling. Statliga organ som har politiskt tillsatta radikaler som administreras av okunniga chefer måste bort. Skrota Statlig TV som inte fyller något vettigt syfte! SVD SVD2 SVD3 DN

No comments: