Thursday, June 19, 2008

FRA-lagen med en opålitlig regering är farlig


FRA-lag behövs mot maskerade och omaskerade gatuterrorister och andra grova brottslingar inte mot oss laglydiga bloggare


FRA-lagen med en opålitlig regering vid makten skapar ett farligt övervakarsamhälle. FRA-lagen med vissa modifikationer och med en regering som folket har förtroende för kan fungera bra. En FRA-lag som modifieras till att bara användas mot suspekta brottslingar eller terrorister skulle kunna tolereras. Men inte så länge regeringen uttalar anti-demokratiska åsikter vill begränsa yttrandefriheten. Dessutom är regeringen helt oflexibel och har visat att folkopinioner inte betyder något, man vill inte lyssna eller ens debattera kontroversiella frågor.

Vi vet att man använt signalspaning olagligt. Privata personliga uppgifter om politiker har lämnats ut till extremistgrupper.
De uppgifter som extremisterna har fått tillgång till har enbart kunnat komma från FRA eller en liknande inrättning. Det kan bero på enskilda personer inom FRA som på eget initiativ tillskansat sig uppgifterna. Det gör systemet sårbart och känsligt. Vi har redan idag ett sårbart samhälle där nästan vem som helst kan komma över personliga uppgifter om vilken svensk som helst via internet.

Med det hotfulla politiska klimat vi har i Sverige så är det knappast en förbättring om FRA-lagen tillåts. Det är ju inte vi som ar ett hot mot Sverige, det är brottslingar och terrorister som är ett hot. Man har missat en viktig detalj i FRA. Man inte tänkt på att sätta in en spärr så att man bara kan använda FRA vid misstanke om brott eller terrorism. FRA är därför ogenomtänkt i sin nuvarande utformning.

Om man konstant minskar antalet poliser hur ska Sverige blir säkrare med en FRA-lag? De flesta brott där polis behövs inträffar på gatorna och det är där polisen behövs. De ska inte sitta vid sina datorer och spana på fildelare eller politisk opposition. FRA kan förmodligen leda till att ännu mer resurser kapas från polis och satts in på datorsittande tjänsteman istället.

Man har från regeringens sida missat stora viktiga detaljer och hemlighetsmakeriet kring FRA-lagen gör att vi litar mindre på var regering.
Det betyder inte att socialistblocket S + V + Mp skulle göra ett bättre jobb, tvärtom. Vänstern är ännu mer intresserad av att spana på oppositionen och använda all hemlig personlig information de kan komma över i politiskt syfte. De har alltid använt mäktiga institutioner för sina egna radikala politiska syften. Statlig TV och Radio är ett par exempel.

Deras nejröst är en falsk symbolisk handling bara för att utnyttja missnöjet kring frågan. Givetvis skulle de genomfort FRA-lagen, men i hemlighet till skillnad mot vad Alliansen lyckades göra.

FRA-anställda har fått sina personliga uppgifter avslöjade på Debattforumet Flashback.info. Det visar att känsliga personuppgifter kan hittas av privatpersoner och avslöjas så att extremister kan bedriva terror. Det är problemet, det är för enkelt att missbruka systemet. Det är för enkelt att komma over personuppgifter, det borde en regering andra på istället for att i hemlighet övervaka alla och samtidigt skära ned på polis där de behövs. VI har inte bett om att få vara personliga uppgifter hittade på nätet, regeringarna har i 25 års tid struntat i att skydda oss, det har gett resultatet att alla är oskyddade.
Sverige firas på en "Bananrepublikfest" den 2 Juli, läs mer om det på Rick Falkvinge.SVD SVD2 SVD3DN DN2 DN3 DN4 AB AB2

1 comment:

morsgrisen said...

Om nu Sverige blir världems bäst bevakade folk med e-mail, så kanske det blir slut på spammandet. Vi har väl lag mot sådant i landet. Så varje spam går att polisanmälla och de kan inte längre skylla på att de inte går att spåra. Sen kom väl lagen till i samma veva som Bodströms gäng sammarbetade med Hollywood lobbyn om piratnedladdningar där sverige också tycks vara världsbäst. Eller som man säger följ pengarna till brottslingen. För allt handlar ju om pengar.
Annars kan man ju roa sig med att fräsa "Djävla STASI agent" till de politiker som röstade för och möter.