Sunday, June 22, 2008

En Afghan anlander till en Bananrepublik.


Hur bemots en insmugglad framling i en Bananrepublik? Varfor soker han sej just till Sverige och inte till andra lander? DN skriver om en pojke fran en liten bergsby i Afghanistan lamnar sitt hemland och flyttar runt i olika lander for att sedan bli insmugglad till Sverige. Pappas besparingar som han tog 7000 dollar av var startkapitalet. Pappan var beskylld for att ha salt vapen till Talibanerna och dog i det Afghanska kaoset.

Oftast betalade Aman som han heter smugglare sa han kunde foras mellan olika lander. Han gjorde flera forsok att ta sej in i det eftertraktade Schengenomradet. Gransen var valbevakad och flera smugglingforsok misslyckades. Turkisk polis satte dem i fangelse och de misshandlades da de upptacktes.

Han hade forsorjt sej med olika diversearbeten i Iran och Turkiet. I Rom hittade de en manniskosmuggare som ville ha 1500 Euro for att smuggla dem in till andra delar av Europa i sin minibuss med tonade fonster.

10 personer aker med smugglaren och slapps av pa olika orter vartefter. Den siste att slappas av var Aman, han slapptes av i Sverige i Gavle. Aman sajer attt han promererat runt utan mal och "av en ren tillfallighet" stotte samman med en annan Afghan.

Han fick instruktioner att ga till Migrstionsverket och dar blev bemott pa ett helt annat satt an vid den Turkiska -Grekiska gransen.

Han blev inte insprarrad och misshandlad, han fick istallet PUT, han fick pengar och bostad. Han blev anvisad bostad i Gysinge men ville hellre bo med kompisar i storstaden. Lockad av valfarden sa vagrar han folja instruktionerna och rymmer. Nu gar en oidentifierad Afghan los i Sverige utan mal med svenskt permanent uppehallstillstand.

Han driver runt i Stockholm tills hans pengar tar slut och mobilens batteri laddar ur. Han forsoker fa bo hos kompisar och sitt gamla put boende pa Soder i Stockholm men han far inte det. Sociala vill inte betala for ytterligare en bostad eftersom han redan har en bostad i Gysinge.

Till slut beger han sej mot Uppsala och sajer som avslutning till DN att han hoppas pa att kunna ta hit resten av hans familj, alla syskon.

Berattelsen som finns att lasa i DN visar att alla som kommer till Sverige far stanna. Aman som erkanner att han bott i flera andra lander och arbetar dar blir altsa inte utvisad dit eller fangslad. Han far stanna i Sverige trots att han inte pa nagot satt kan klassas som flykting. Den enda orsaken han far stanna ar att han soker PUT, det var det enda som kravdes av honom. Om man soker sa far man PUT. Snart far vi nog se Aman's alla slaktingar, kanske hela byn, eftersom vi beviljar PUT till alla som soker. Las om den turkiske PKK terroristen som fick PUT i Sverige, blev socialdemokratiskt kommunalrad och greps for dubbelt mordforsok. Han tog dessutom in sin klan till Sverige. Den bestod av flera hundra personer varar flera var aktivister i terrororganisationen PKK. Arbetslosa svenskar borde kanske soka PUT, da slipper man bekymra sej om att soka bostad eller arbete, man far ju pengar bostad och inga krav stalls? Sverige ar FAN TA STISKT sa lange man INTE ar skattebetalare.

Polisaktionen med 1300 poliser ar en av Europas storsta polisaktion mot manniskosmugglare. Den bakomliggande orsaken ar Sveriges generositet och tolerans av smugglandet. Vi accepterar smugglade falska flyktingar men inga andra lander gor det. Det ar ett pinsamt faktum att 1300 av Europas poliser tvingar agerna pga av svensk slapphet. Sparet kom fran Europol, Sverige hade inte ens vetskap om det hela. DN SVD SVD AB SVD3

No comments: