Sunday, June 29, 2008

Den svenska förvirringen kring asyl ligger fast.

Den svenska asylpolitiken är i ett hopplost tillstånd, total förvirring präglar beslutsprocessen, asylhanteringen, regler och lagar. Det visar på en total förvirring bland våra beslutsfattare.

De är medvetna om att de Irakier som kommer till Sverige inte har flyktingstatus. De har desstom ett prejudicerande domslut som bestämt att irakier inte har flyktingstatus. De har förhandlat fram ett avtal med Irak om att de skall återta sina medborgare.

Trots det så fortsatter lotteriet om asyl i Sverige. Vissa irakier får avslag men andra får stanna i Sverige. Det handlar alltså inte om de asylsokandes situation och status utan det är bara de ord som anvands i ansökan om asyl som avgör om de får asyl. De som får avslag har inte lärt sig ramsan som får Sverige att öppna kassakistan.

Av de 1751 som nekats asyl sedan återtagandeavtalet skrevs under med Irak i Februari 2008 har bara 45 personer återförts. Det kan bero på den totala förvirringen som råder inom regeringen. De beslutade att:

Återvändandet ska i första hand ske självmant, men kan också ske med tvång

Det betyder att ingen frivilligt kommer att lämna Sverige. Varför skulle de vilja lämna Sverige? Vi ger dem allt de vill ha. De kan tjäna en förmögenhet (för en Irakier) på svartjobb kanske 30 kr/timme. Om de får socialstöd med 20.000 kr /månad så mycket battre. De kan byta namn och göra en ny ansökan och därmed få en chans till i asyllotteriet. Om det blir avslag igen så ar det bara att försöka igen tills de hittar rätt kombination av ord då de soker sasyl, förr eller senare blir det asyl.

Hur många som fått asyl under samma period framgår inte, är det 10.000 eller 30.000? Existerande lagar och regler, visumkrav, m.m. om irakier struntar myndigheterna i. Sammantaget visar allt på att det råder totalt kaos och asylhanteringen har havererat. Korruption är vanlig och människosmuggling till Sverige är en miljardindustri och engagerar hela Europas poliskår. Men i Sverige piper de försynta politikerna med sina pinsamma röster utan att ens fatta att be Europa om ursäkt för sitt bristande ansvar. Våra handlingsförlamade politiker försöker förklara sig men det blir bara värre, man går från förvirring till ännu större förvirring. Migrationsminister Tobias Billstroms (m) egna ord illustrerar det:

Vi ska komma ihåg att Irak tidigare inte alls accepterade att ta tillbaka sina egna medborgare. Vi har kommit en bra bit på väg, men jag ser fortfarande att vi har en bit kvar, säger han i ett skriftligt svar via mejl.

Han tycker alltså att om ett land inte vill ta emot sina egna medborgare då måste Sverige behålla dem i all evighet? Hur en sådan förklaring tillåts nå media är otroligt. Hur han värderar "en bra bit på vag" är annu konstigare. Om trettiotusen irakier fortsatter komma till Sverige årligen och bara 45 utvisas hur ar det "en bra bit på väg"? Med den takten tar det 20 år att utvisa de 1751 som fått avslag sedan Februari. Om man dessutom har 200.000 som kommit tidigare och måste utvisas så tar det 4400 år att utvisa dem. Fyratusenfyrahundra år, Herr Billstrom, hur har vi kommit "en bra bit på väg"? Förklara det?

Regeringspartierna måste ut ur riksdagen så fort som möjligt, de har ingenting att erbjuda väljarna, deras ord leder bara till ännu mer kaos, förvirring och ilska. De borde hålla tyst och rada upp sej vid personalkontoret med sin avskedsansökan. Sedan kan de ta sin pension och köpa sej en fastighet i ett annat land, därför att i Sverige kommer de inte att trivas av flera olika skäl. De kanske kan starta ett företag som monterar in mödomshinnor, jag har hört att det är goda affärer nuförtiden? Orsaken är kanske att invandrarkvinnorna måste "muta" sej in i Sverige? SVD SVD2

4 comments:

Dragan Klaric said...

Off Topic! Men kan ändå spridas runt:

http://www.klaric.se/blogg/archives/759

Tydligen så finns det onda krafter som vill stoppa sanningen!

Krille said...

Samtidigt som det "flyr" Irakier till Sverige, så går det direktflyg med semesterresenärer till Erbil i norra Irak. Detta såg jag med egna ögon på Sturups flygplats, då jag väntade på att mitt plan skulle gå till Budapest.

Tror nån att jag ljuger? se länk: www.svenskaflygbolag.com/erbil.html

Sverige har blivit ett sinnessjukt land, med sinnessjuka ledare. Jag säger bara detta, LUCIABESLUT,LUCIABESLUT,LUCIABESLUT och detta omedelbart!

BefriaMedia said...

dragan,
Det ser ut som din misstanke ar stammer. Ingen har brytt sej om bilder som finns i tusentals bloggare tidigare.

Det finns ett par sinnessjuka individer som forfojer bloggare som du som inte gillar Expo och kommunister. Jinge och Funebo ligger ofta bakom trakasserier, de ar besatta av att sabotera och de har (S)xpressen pa sin sida.

Krav bevis av bildbyran att de har rattigheten till bilden. Expressens polisbild kom fran polisen sa den den kan man publicera fritt. Bilder som kommer fran online communities ar fria att publicera darfor att bildernas urspungsinnehavare har alltid avskrivit sej ratten till de bilderna nar de laddas upp till ett onlinecommunity. Det finns frihet att aterpublicera bilder fran tidningar, studera de reglerna. Jag har lankat till en del av de reglarna i hogerkolunen nertill.

krille,
jag har sett atskilliga flybolag fran MO som landar pa arlanda. De flyger givetvis alla araber till sina hemlander pa semester (1 manadr - 1 ar) det ar en stor marknad for syriska, libanesiska och andra flygbolag. Det ar nog mer trafik dit an till kanarieoarna. De har ju inget jobb att komma tillbaks till, deras bidrag kan nog foras over elektroniskt till deras konto sa de slipper bo i sverige. Da kan de tjanar annu mer pengar pa att smuggla in hela byns befolkning till sverige.

Toffeln said...

Kriget i Irak är slut, dem som flyr orkar inte kämpa lite hårdare i sina hemländer, dem vill till Sverige där man får en lägenhet, Tv och fjärrkontroll direkt.

För övrigt känner jag massa människor som semestrar i Irak.

En sak till....Kan ingen ta upp diskussionen om hur Muslimska friskolor inte alls följer läroplanen. Allah vet vad ungarna får lära sig i dessa skolor.