Friday, June 13, 2008

Anser svenska politiker att brott i utlandet ar skal till asyl?

Vad ar forklaring till att ett oerhort stort antal asylsokanden ar brottslingar?

En forklaring ar givetvis att vara tjanseman accepterar mutor och beviljar asyl och uppehalle om betalningen ar bra. De bryr sej inte om bakgrunden, bara om betalningen.

Men hur galler policyn for de andra som ankommer utan att lyckas muta sej in i landet? Har vara myndigheter satt som policy att tolerera brottslingar och ge dem asyl just for att de har begatt brott?

Da man laser vissa artiklar sa ar det ofta en sympatisk ton i artiklar mot asylsokanden oavsett hur brottslig bakgrund som galler. Journalister ar sympatiskt installda mot asylsokande som oavsett vilka brott de har begatt. Har myndighetspersoner samma naiva orealistiska syn pa brottslingar?

Kommer de hit och har begatt brott i andra lander och nu som skal for asyl anger att de kommer att straffas for sina brott om de atervander?

Ett exempel ar Bassam Ibrahim Azzam, 39, den palestinske mordaren som slapptes fran fangelse och misshandlade sin dotter grovt vid hennes skolavslutning.

Han sitter haktad men har begart nad enligt Justitiedepartmentet.

Han domdes 2001 for mord till 10 ars fangelse och livstids utvisning. Nyutslappt sa begar han genast ett nytt grovt valdsdad, den gangen mot sin dotter.

Palestinern ar dessutom misstankt for delaktighet i tva andra mord i Tyskland. Det pagar en rattegang dar. For det brottet finns han aven atalad i sitt hemland, han vill nu slippa bli utlamnad eftersom han inte vill bli straffad for sina brott.

Migrationsverket har aldrigt tillfragts vad deras policy ar om brottsliga asylsokanden. Det ar konstigt att vi har tolererart hundratusentals asylsokanden, och som resultat av massinvandringen har erfarit Europas hogsta brottslighet, men ingen har tankt pa att fraga myndigheterna vad deras policy ar mot brottsliga asylsokanden?

Det ar battre sent an aldrig. Det ar dags att stalla myndigheter till svars. Las mer om den Palestinske mordaren Bassam Azzam i Fria Nyheter. SVD SVD2 SVD3

No comments: