Saturday, May 31, 2008

SVD klassar folkomrostning som "framlingsfientligt".


Ur SVD:

"GENÈVE. Medborgarna, inte myndigheterna, ska genom slutna omröstningar bestämma vem som får medborgarskap eller inte. Det anser schweiziska högerpartiet, SVP, som i dag hoppas vinna folkomröstningen om den brännande frågan.

Söndagens folkomröstning i Schweiz är kontroversiell och har klassats som ännu ett främlingsfientligt initiativ från SVP-partiet. Över hela landet hänger provocerande kampanjaffischer föreställande svarta och bruna händer som rafsar åt sig schweiziska pass.

Högerpartiet, störst med sina 29 procent av rösterna i förra valet, har drivit fram folkomröstningen som fått flera länder att uttrycka oro inför FN:s människorättsråd.

– Visst är Schweiz ett demokratiskt land, men nu har demokratin gått för långt. Detta är ett rasistiskt förslag som ger Schweiz oförtjänt dåligt rykte, säger Demir Sönmez vid turkisk-schweiziska vänskapsföreningen i Genève.

SVD ger uttryck for sina antidemokratiska asikter da man vill klassa en folkomrostning som "framlingsfientlig". Gunilla von Hall har skrivit artikeln dar hon klart tar stallning mot folkomrostning. Hon kan nas pa e-post address gunilla.von.hall@svd.se

Befria Media menar att folkomrosting ar bra for demokratin och Gunilla von Hall ar dalig for demokratin. Turken Demir menar att (skratta inte nu)
demokratin har gatt for langt.

Jag tycker att artiklar som hanvisar till folk som tycker att demokrtin har gatt for langt ar ute pa hal is. Varfor forsoker SVD skapa en opinion mot demokratin? SVD

7 comments:

Anders said...

Intressant att den intuitivt samordnade PK-maffian väljer att demonisera demokrati när det passar.

"socialdemokraten Liliane Maury menar att SVP:s strategi är att skapa rädsla bland befolkningen.

– Partiet odlar en atmosfär av fruktan, säger hon. "

En uppenbar partsinlaga som står som slutord i artikeln. Förutsättningar för fruktan har dukats av de som tillåtit invällande av oönskade utlänningar. Banalt enkelt att se sammanhangen - men att diskutera frågan förutsättningslöst, är som att skapa musik i gamla Grekiska samhället - en stor del av tonerna förbjöds undan för undan p.g.a. påstått ondskefull inverkan! Låter det magi-baserade resonemanget bekant?

BefriaMedia said...

Som du sajer ar det en uppenbar partsinlaga.

Precis som underrubriken sajer i en anklagde ton att "hogern vill ge schweizarna ratt att avgora....." som om det vore fel att lata folket bestamma. SVD vill vanja oss vid tanken pa att demokratiska yttringar ar otrevliga.

Jag maste ha missat den grekiska historian om forbjudna toner men om det ar sant sa ar det en bra liknelse.

Anders said...

Jo att den är sann har iaf jag ingen anledning att ifrågasätta. Kommer inte ihåg vilken historielärare det var som sa det , men det var på gymnasiet i slutet av 80-talet.
Hittade detta, som motsvarar slutsatsen, som jag minns det:

http://www.audioinfo4u.com/History_of_Music.htm

"The Aeolian mode, whose notes correspond to those of the modern minor scale, was not used and the Ionian, whose notes correspond to those of the modern major scale was forbidden as being too gay, as its mediaeval Latin name modus lascivious implies."

Väldigt summariskt framställt ovan - läsaren förutsätts vara insatt i förhållandet, antar jag.

"Modern major scale" är den skalan som "alla" kan - alltså vita tangenterna på ett piano c-c. Den viktigaste skalan i all modern (populär) musik. Bach's "Badiniere" hade inte existerat i ett sånt förtryckande klimat. Ja, inte heller orgelklassikern "Toccata (och fuga) i D moll" - som ofta används i sammanhang där ödesmöttade skeenden skildras - eftersom den skalan självcensurerades . -Ah, nåt som svenska journalister är oerhört duktiga på - självcensur.

Carl said...

Har ni övriga aktivister också noterat att för 50-11 ggn tvingas vi konstatera att det är kvinnor, kvinnor, kvinnor och återigen kvinnor som ställer sig allra längst fram i PK-ledet. Och tyvärr har de ju mer eller mindre tagit över vår media, politiska organ samt - vilket definitivt är lika otäckt - grundskola.

Konstatera kan man därmed följdaktligen att någon större självbevarelsedrift har tyvärr inte vår käre Allah utrustar det svaga könet med. Personligen är jag t.o.m. faktiskt helt ärligt inne på att ge en viss eloge åt den helige profet Muhammed som - liksom tidigare kristendomen: "kvinnan tige i församlingen" - gett order om att hålla kvinnan i mkt kort strypkoppel.

Några undantag från PK-riet finnes lyckligtvis med bl a M. Thatcher, Siv Jensen samt Pia Kjærsgaard. Men dessvärre synes mig inga eller åtminstone mkt få av det svenska honkönet utmärka sig genom logisk intelligens samt framför allt M-O-D att framföra ibland obekväma sanningar...

"Livet är ingenting för amatörer"

Carl said...

Lena K. Samuelsson är sedan 2002 chefred på SvD- Tidigare verkat på statusblaskan Aftonhoran som nyhetschef - ingen större journalistheder där inte...

http://www.svd.se/nyheter/artikel_693337.svd - SvD ska bojkottas tycker Ulf Adelsohn - och han är inte ensam vill jag lova. Men tyvärr finns det inte längre någon balanserad, spirituell och intressant svensk dagstidning så jag har sedan ca 5 år tillbaka upphört med all sådan prenumeration.

BefriaMedia said...

carl, kan det vara sa att kvinnor ar mer lattlurade att tro pa pk propaganda?

Jag vet inte varfor det ar sa manga kvinnor som inte kan gemonskada all bluff. Ar det sa att de ar mer godtrogna och kan for sitt liv inte tro att media ljuger?

Du har ratt om deras brist pa sjalvbevarelsedrift, det ar kvinnor som ar mest utsatta och mest hjalplosa och mestpaverkas av det grova valdet.

Carl said...

Tja, enligt min egen ringa åsikt bevisas det d-a-g-l-i-g-e-n om och om igen att något väsentligt saknas hos (dagens?) kvinnor - och även hos många män behöver väl knappast tilläggas - när det gäller sk allmänt bonnförnuft, att stå med bägge benen på jorden samt att ta livet för vad det är. Se på alla storögt naiva (eller kanske bara hycklande?) kvinnopräster, batiktanter m m som vi begåvats med de senaste årtiondena.

Kvinnan "tänker" i de allra flesta fall med hjärtat och vill väl tro människan/mänskligheten om gott.

Tyvärr en farlig hållning - och speciellt i dessa tider nu när världen pga _OFANTLIG ÖVERPOPULATION_ på allvar går mot matbrist, lokala ekokollapser, naturresurskonflikter m m. Flyktingströmmarna hittintills (ca 100.000 per år till vårt fd land) är troligen bara en rännil av vad vi kan förvänta oss inom mkt snar framtid...