Saturday, May 24, 2008

Den svenska rikedomen, var finns den?

Goran Skyttes exempel pa folk fran medelklassen kanner nog alla igen. Folk har sma marginaler, inte mycket besparingar pa banken, om de har en bil sa anvands den enbart till det allra viktigaste.

Alla borde ta sej en funderare pa vad man vill ha uppnatt i livet da man nar 40-50 ars aldern. Skyttes exempel ar orovackande vanliga for svenskar som bor i Sverige. Aven om man jobbat i alla ar och varit sparsam sa kanske det inte finns mycket kvar pa banken.

En hundralapp mer i manden kan jag garantera att en Indier fran medelklassen i Indien inte bryr sej ett dugg om. Ska en svensk vara tacksam for en sadan lattnad, ska en svensk pensionar kanna tacksamhet over inkomstokning med 100 kr? Nej, de fnyser nog foraktfullt at vad regeringarna lyckats gora.

Politikerna tar alltid upp sin favoriteori att "VI AR SA RIKA, VI HAR RAD" oasvett vilka kostnader vi talar om. Faktum ar att politikerna kanske ar rika, de tjanar ju mellan 50.000 och 150.000 kr per manad. En hart arbetanda svensk kanske bara far ut 150.000 om ARET efter skatt, sen ska hyra och allt annat betalas. Vem ar rik da? Regeringen med sina stora kassakistor kanske men svensken ar ta mej tusan inte rik. Politikernas motargument brukar vara 'MEN VI MASTE VARA SOLIDARISKA MED DE SOM HAR DET SAMRE". Sedan hojer de bensinskatten och ljuger om vart pengarna gar. De tar fran de fattiga, kallar oss rika for att sedan dela ut pengarna till jordens alla lander och jordens alla nationaliteter som lyckats ta sej in i Sverige oavsett behov. Varre ar att svensken tvingas rosta pa sju riksdagspartier som samtliga har sagt att de skall aldrig redovisa vart pengarna gar eller hur mycket det handlar om. Sedan fordubblas fornedringen nar folk klagar och vill ha mer fakta, da kallas de rasister i en systematisk smutkastningskampanj.

Sanningen ar att det ar vi som ar fattiga, vi ar inte rika, vi har slut pa allt kapital trots varldens hogsta skatter i 40 ars tid. Vi behover u-hjalp. Vart tog pengarna vagen? Vem ska hjalpa oss?

Skytte noterar att media i Sverige forringar barn och barnfamiljer. Hans exempel ar ett TT telegram med rubriken "BARN EN NITLOTT FOR KVINNORS LON". Jag har ocksa noterat att artiklar ofta har det innehallet. Jag kan bidra med annat exempel. En tidning vars "familjeradgivarkolumn" fick ett lasarbrev med en undran. En kvinna som var 37 ar hade till slut hittat en man hon trivdes med. Hon hade inga barn tidigare men kande sej mogen och ville desperat ha barn och ville ha rad om saken. Tidningens radgivare gick igenom olika alternativ, tex. adoptera eller glomma bort tanken pa barn. Radgivaren foreslog daremot INTE att kvinnan skulle skaffa egna biologiska barn vilket jag tyckte var ett ofattbart tankefel, det mest sjalvklara alternativet fanns inte ens med som alternativ. Ar luften forgiftad i Sverige eller hur kan synen pa var framtid vara sadan?

Detta system kommer att halla svensken i ett jarngrepp under mycket lang tid framover aven de om borgerliga styr landet, Skytte har ratt om det. Har skiljer sej min samsyn med Skytte, han kallar de borgerliga "bourgeois light". Det ar en underdrift. De borgerliga anstanger sej for att vara mer socialdemokratiska an socialdemokraterna. En mer korrekt beskrivning pa alliansen ar "socialism light". Det finns inte ett borgerligt eller ens ett centristiskt parti kvar i Sverige. Det ar darfor den cementerade socilismen som finns institutionaliserad i Sverige inte kan brytas ner och skiftas over till ett renodlad kapitalistisk system, det finns helt enkelt inget parti som arbetar for en sadan forandring. Sankta skatter enligt borgarna betyder 100 kr/m. Reinfeldt sade nyligen att de har valdigt mycket gemensamt med socialisterna, ungefar samtidigt repeterade Reinfeldt nastan ordagrant Goran Perssons beryktade ord; "Vi kan inte sanka skatten vi behover varenda skattekrona."

Det ar darfor Skytte har ratt, vi kommer att hallas i ett jarngrepp i en mycket lang tid trots sa kallade borgare vid makten. Jag undrar vad Skytte har for losning pa problemet? Det loser sej kanske av sej sjalv om 50 ar eller sa? Under tiden rostar kanske svensken pa ett av de tva socialistiska alternativen, sossarna eller "sossar light"? SVD

1 comment:

From Sweden with Grief said...

Mycket bra formulerat, jag har funderat i samma banor ett tag. Miljöpartiet har formulerat en del av invandringen som människor som "behöver skydd av ekonomiska skäl". Vad betyder det i klartext, att de kommer hit för att bli försörjda? Miljöpartiet jämför också denna typen av invandring med att vi svenskar migrerade till USA på 1800-talet. Är Sverige verkligen samma framtidsland som Amerika var på den tiden? Ungdomsarbetslösheten har tredubblats sedan Alliansen tog över makten. Det är dags att de visar musklerna!