Wednesday, April 23, 2008

Turbulent och brakigt Gymnasium i Lulea beror pa kulturkrock.

Det är bråkigt och turbulent i Luleå gymnasieby. Flera gängbråk har avlöst varandra på senaste tiden.

- Det är invandrargrupper som är osams och krigar mot varandra,
säger Janne Nilsson, polisens utredare.

Så sent som i måndags utbröt ett gängslagsmål vid en rastplats på skolgården.
Några killar rök ihop och använde bland annat träplankor som tillhyggen. Polis tillkallades för att få stopp på slagsmåletDet är dock inte samma gäng som bråkar varje gång.
- Men det är nästan alltid invandrare inblandade.
Det är konflikter som de löser på sitt sätt, de tar till knytnävarna. Det är en kulturkrock och vi har ett jätteuppdrag att komma till rätta med såna här saker, säger Sundvall, som är noga med att inte dra alla över en kam. Den senaste tidens öppna slagsmål har gjort att elever känner sig alltmer otrygga i skolan. Bråken kan uppstå när och vart som helst.

Kamal Muhammedi sajer att det finns sa mycket fordomar mot invandrare.

Befria Media bloggan maste halla med, det finnns mycket fordomar mot invandrare, en del manniskor tror att de ar lika svenskar i manga avseende. Det ar de inte, det vore en fordom att tro det. De ar valdigt olika svenskar i de flesta aveenden. Kriminalitet och valdsbenagenhet ar en stor skillnad som artikeln och tusen andra artiklar bekraftar. Just av den anledningen darfor en kulturstudie av alla olika invandrargrupper. Man borde kartlagga kriminalitet, valdsbenagenhet, framtidssyn, socials roller i hemlandet jamfort med i Sverige. Om nagon brytt sej om att gora det innan vi tolererade oraknerliga kriminella i Sverge sa hade brottsligheten kunnat vara myket mindre och brottsoffren farre.

Se TV programmet Insider fran 2005 om kriminella invandrare. Filmtips fran Beska Droppar. Det finns fler informativa filmer pa Youtube kanalen; http://www.youtube.com/user/ArgSvenne

NDS

No comments: