Saturday, April 19, 2008

Socialdemokraternas favoritdiktator ger inte ifran sej makten.

Zimbabwes diktator Robert Mugabe visar sej vara den mest pinsamma bekantskapen de svenska socialdemokaterna nagonsin haft. Han sitter envist kvar som diktator trots valforlusten.

Han vill inte offentliggora valresultatet. Hans ursakter haller pa att ta slut, den senaste var att han vill rakna om rosterna. Aven om det inte pa nagot satt ar jamforbart sa paminner det om Al Gores valforlust i USA valet tva val tillbaks, da Gore ville rakna om, och rakna om och rakna om tills en domslut satte stopp for fortsatt omrakning.

Mugabe vill sitta kvar som diktator, han kanske ser det som en sjalvklarhet eftersom de flesta andra afrikanska lander ar diktaturer.

Vad han kommer att ta for sej ar oklart. Hans tankar och ideer har visat sej vara forvirrade, irrationella och rent vansinniga. Han har drivit landet till total ruin och lider formodligen av nagon mental sjukdom. Det finns ingen annan forklaring till hur han kunnat leda ett land som med afrikanska matt var ett relativt rikt land. Dessutom har landet under arens lopp fatt flera miljarder i svenskt bistand. De Socialdemokratiska regeringarna har haft Mugabe som en favorit ibland ett flertal afrikanska diktatorer som de donerat stora belopp till.

Just nu sitter ett fartyg fullastat med vapen och ammunition i en Sydafrikansk hamn. Vapnen har importerats av Mugabe och ar i dagarna under blockad. Sydafrikanska hamnarbetare vill inte lasta av vapnen, de vill inte stodja diktaturen. Den Sydafrikanska regeringen kommer formodligen se till att vapnen kommer fram till diktatorn Mugabe. Med eller utan dessa vapen sa kan det inom nagra dagar bli en blodig revolt i landet. Diktatorn kan satta in militar och stoppa den demokratiska overforingen av makten med vald. Mugabe har redan borjat bedriva terror mot oppositionen, folk har gripits och torterats. Afrikanska stater har inte gjort mycket for att ge stod till den demokratiska utvecklingen. Sverige har kunnat paverka diktatorn men har i alla ar fortsatt med sitt stod tills helt nyligen da det minskats och nu sajs ga till organsiationer som star utanfor diktatorns kontroll.

Mugabe vill dra ut pa tiden tills det oundvikliga knackar pa dorren och han forpassas till historiens sophog som bestar av avdankade diktatorer, massmordare och olika monster i mansklig form. Den dagen drar narmare. Sverige har inte sagt ifran med hog och tydlig rost. Kanske for att politikernas gamla kompis, Mugabe, paminner om hur illa vi har anvant vara tillgangar tidigare da aven borgerliga regeringar gett stora belopp till diktatorn.

Jag har inte hort ett pip fran Mugabes basta svenska van, diktator alskaren Pierre Schori (S).

Senaste Nytt! 21 April.
Fartyget sajs ha lamnat den Sydafrikanska hamnen och kan vara pa vag till Mozambique. Mugabe hoppas kunna fa vapnen innan folkets talamod tar slut och man sparkar ut honom. Samtidigt okar valdet, hundratals har gripits och misshandlats. Valdtakter och brottslighet sprider sej i landet, det ar Mugabe trogna som utfor brotten.
ABSVD DN SVD2 DN2

No comments: