Wednesday, February 06, 2008

Muslimer och Moderater vill ha moskee i Skarholmen.

Den islamiska församlingen i Skärholmen ryms inte i sin lokal och vill bygga nytt i centrum. Det är föreningen som ska köpa eller hyra marken och samla in pengar till sitt bygge. Våren 2006 vände man sig till kommunen för att få hjälp att hitta en lämplig plats.

– Moskén, måste ligga mycket centralt. För oss är religionen en del av vardagen. Vi handlar, uträttar ärenden, kommer in för att be och träffas, säger föreningens ordförande Fikret Tümtürk när vi träffas i den nuvarande, 275 kvadratmeter stora lokalen.

– Här ska allt ske. Bön, kvinnorna och andra träffas för sig, ungdomar försöker se film medan kamraterna trängs runt det enda pingisbordet. Och under fredagsbönen är trängseln så stor att folk får vända ute i trappan.

Enligt Fikret Tümtürk finns det omkring 1 500 muslimska familjer i stadsdelen.

Politikerna i Stockholm anser att kommunen ska hjälpa till. Efter påstötning från oppositionen förklarade de moderata borgarråden Kristina Axén Ohlin och Ulla Hamilton nu i januari att fler moskéer är ett välkommet inslag i en växande storstad som Stockholm.

Det ar passande att Lars Leijonborg vill ha Imamutbildning organiserad av Svenska Staten. Kan vi inte se till att vara politiker far Imamutbildning och varfor inte infora Imamutbildning i Svenska skolor? Det som forut var ofattbart ar numera "normalt" ibland politiker. Det finns inget slut pa vansinnet, politikernas ideer slar rekord varje dag och de forsoker overtraffa varann med sitt vansinne. SVD

No comments: