Thursday, February 07, 2008

Desperata forsok att vilseleda.

Den enda orsaken regeringen diskuterar nya krav ar den tsumani av upprorda roster i alla landsdelar som kraver att nagot gors. Dessvarre sa har regeringen kunnat vidta atgarder tidigare men fortsatter att misslyckas.

Vad ar vitsen med atgarder om man saknar kompetens att verkstalla besluten man tar?

Socialdemokraternas beslut att infora visum krav for Irakier ledde till att ingen brydde sej om det. Syftet kanske var att stoppa den stora vagen av Irakier. Det var inte svart att kringa den regeln,  de Irakier som kom till Sverige kastade sina handlingar och latsades att de kom fran andra lander. Den forra och den nuvarande regeringen accepterade alla underliga historier, och darmed omintetgjordes kravet pa visum. Irakierna lurade myndigheterna, myndigheterna visse om det men gjorde inget at saken.

Nyligen beslutade regeringen att snabbbehandla asylfall pa nagra dagar. Syftet var tydligen inte att stoppa den stora vagen av Irakier och andra. Nu efterat sa vet vi att resultatet av snabbehandlingen av tusentals asylfall blev att de flesta beviljades.

Oavsett vilka atgader regeringarna hittills vidtagit sa blev resultatet varje gang att massinvandringen fortsatter i oforminskad takt, den okar till och med, konsekvenerna av det kanner alla till.

Det som bekraftar regeringens forvirring och oformaga ar att man plotsligt ska krava att anhoriga till flyktingar ska arbeta. Hur ser det ut om flyktingar i olika lander tvingas arbeta, det har aldrig forekommit krav pa flyktingar att forsorja sej. Betyder det att regeringen inser att de inte handlar om flyktingar? Eller vill man bryta mot internationell praxis i flktingfragor och krava motprestation for mat och husrum? Ar malet att spara pengar eller att minska invandringen och brottsligheten? Regeringen har ju aldrig uttryckt oro over det stora antal ankommande. Har man nu andrat sej? Vad fick de att andra sej?

Man kan forestalla sej hur omvarlden skulle stalla sej till krav pa de Sudanesiska flyktingarna i Tchad om de skulle tvingas arbeta for sina 50 gram med risgryn? Ar inte det slaveri? Regeringens forvirring ar solklar. Deras agerande ar desperat och ogenomtankt, det ar enbart ett forsok att ta udden ur den massiva kritik som riktas mot den okontrollerade massinvandringen av en snabbt vaxande folkrorelse.

Ett av de stora problemen med deras nya "ide" ar att det inte finns nagra jobb i Sverige. Ska regeringen skaffa jobb at de asylsokande i Norge dit Svenskar som vill ha jobb tvingas flytta? Ska man satta upp en skylt vid gansen som sajer, "var god fortsatt till nasta land, vi har inga jobb"?

Man kan man inte lita pa regeringen Reinfeldt, tvartom, de anser att partier som vill minska invandringen ar foraktliga och ska motarbetas. Folk fran alla partier, en del socialdemokrater, kommunister och andra har lange och i okande omfattning velat ha stopp pa massinvandringen. Moderaternas sjalva forsoker nu stoppa anhorighetsinvandringen efter att ha svartmalat andra partier som velat gora samma sak. Andra partier har kallats extreimster eller rasister som ar de vanlig glaporden fran folk som inte kan fora en debatt och som inte har argument. Regeringen saknar trovardighet, de kan forsoka lura folk men det kommer inte att lyckas, precis som visumkrav och snabbehandling av asylfall har misslyckats. SVD DN AB SVD

No comments: