Friday, February 15, 2008

Bidragsbrott orsakas av for hoga skatter.

"För att få rätt till föräldrapenning vid vård av sjukt barn ska föräldrar i framtiden kunna styrka att barnet varit frånvarande från förskola, familjedaghem, fritidshem eller skola. Förslaget presenteras i dag av socialminister Göran Hägglund (kd) och socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson (m) på Brännpunkt i SvD."

Man tror att en femtedel av den tillfalliga foraldrapenningen, runt 650 miljoner kronor betalas ut pa felaktiga grunder.

Det vore ju bra om man rattade till det och sparar de summor som nu fuskas bort. Det som synes hopplost ar att den besparing man kan gora aldrig kommer att framja skattebetalarna. Besparingen kommer aldrig att synas som en minskning av skatten eller som en bonus till skattebetalaren. For gemene man gor det ingen skillnad om man sparar 650 miljoner eller om det fuskas bort ytterligare 6.5 miljarder.

Den besparingen man kan gora med de 650 miljoner kommer att slukas av det bottenlosa halet som statsbudgeten ar. Man forsker spara ettoringar medan miljon belopp slosas bort pa andra omraden, sadana ar proportionerna. Det kan vara darfor skattebetalaren ibland ar benagen att fuska med olika bidragsformer, man behover helt enkelt ett tillskott i hushallskassan. 
Bidragsfusk (och svarta inkomster) beror pa de vansinniga skatterna som bara ger lontagaren en liten del kvar efter att alla skatter och avgifter betalts. Svenskarna kommer att tvingas betala varldens hogsta skatter i all oandlighet, hushallskostnaderna gar upp snabbare an vad inkomsten kan oka. Darfor kommer inte fusket att minska, tvartom. Det kommer bli mer desperata forsok att dryga ut hushallskassan om inte skattetrycket minskas och folk kan motiveras att betala skatt. Eftersom folk inte ens vet vart skattepengarna gar till idag sa kan de knappast kanna sej motiverade att betala skatt och halla tyst. Staten som tjanar miljarder pa spel och alkohol har inte sankt skatterna med motsvarande belopp, tvartom. Trots att en regering inte ska syssla med spel och alkohol forsljning sa har det inte hjalpt Sverige, atminstonde sa har det inte synts. Det ar dags att privatisera verksamheter som en myndighet aldrig var till for att syssla med. Privatisera foretagen sa folk kan fa mojlighet till ett anstandgt jobb med anstandig betalning. Numera ar det bara korrupta politiska tjansteman som tillsatts (av sina korrupta vanner?) i de olika statlig bolagen. Regeringen maste aterga till det som en regering alltid borde ha koncentrerat sej pa; att regera. En regering ska inte bedriva spritbutik, apotek och lotto. Medan de har glomt att regera sa har de flesta stora privata foretag salts ut till utlandska agare. Ett land utan privata foretag lever i en konstlad ekonomi utan framtidsmojligheter. Att inte oppet erkanna det ar att stoppa huvet i sanden samtidigt som det gar utfor. SVD SVD2

No comments: