Sunday, December 16, 2007

Brottsligheten drabbar snart alla.

Sverige har aldrig tidigare upplevt en brottslighet som vi har idag. Alla borde ta en titt i ett antal landsortstidningar. Jag gjorde det haromdagen. Jag besokte hemsidorna till ett tjugotal landsortstidingar. Det var en upplysande studie i massvald. Runt halften av artiklarna i tidningarna handlade om lokala nyheter av mindre intresse. Den andra halften handlade om mord, gruppmisshandel, grova brott, skolbrander, andra brander, saboterade myndighetsbyggnader eller fordon, vald eller brak pa invandrarforlaggningar mm. I de flesta tidningar kan man lasa om forlorade arbetstillfallen, utflyttande foretag eller nedstangning, minskande skatteintakter och nedskarning av kommunal service. Bilden ar minst sagt blek.

De rikstackande stora tidningarna skriver endast om ett litet fatal av de regionala grova brotten. Om man bara laser de stora tidningarna sa far man en helt annan uppfattning om hur utbrett valdet och brottsligheter ar. Genom att lasa ett flertal regionala tidningar sa far man kanslan av att alla landsdelar ar utsatta for mycket stor brottslighet och mycket grov brottslighet.

Ett klipp fran en lokaltidning:

Rubrik; Stor oro efter våldsvåg på Andersberg
"Jag sprang ut på balkongen direkt när jag hörde en massa smällar, men jag såg bara hur en kille rusade iväg", berättar Mikael Hennius dagen efter skottlossningen på Andersberg.
"Jag kommer egentligen från Stockholm, men jag måste säga att Halmstad känns som en farligare stad", säger Cornelia Gustafsson, tvåbarnsmamma som bor i trappuppgången bredvid balkongen som besköts på måndagskvällen.
2007-12-12 00:23
ANDERSBERG
Cornelia Gustafsson blickar bort mot balkongen där det syns färska skotthål.

– Det känns obehagligt bara att gå till dagis med ungarna på mornarna, säger hon.

Dagen efter den senaste skjutningen på allmän plats i Halmstad besöker HP innergården på Andersberg där skottlossningen ägde rum. På andra våningen syns fem skotthål i en balkong och ytterligare tre i ett fönster.
En bit därifrån står Cornelia Gustafsson på sin balkong och suckar.
– Det är verkligen inte kul att bo mitt i det här. Man vågar sig knappt ut på kvällarna, säger hon.

En sak som man inte kan lasa om ar hur mycket knarkandet har spritts i Sverige. Jag har inte sett nagon undersoking om det nyligen men man far kanslan att hopplosheten sprider sej och knarkandet verkar ha okat radikalt jamfort med fler ar sedan. Det finns inte mycket artiklar, TV progam eller tal om knarket i Sverige. Man kan undra om man avsiktligt fortrycker tal om knarkandet. Antalet domda for knarkbrottt har fordubblats till sedan 1997. Forra aret domdes 22.100 personer jamfort med 1997 da 11.400 domdes. Under Lucia veckan blev 393 personer rapporterade for rattfylleri i Ostersund, halften av dessa 393 var dessutom nakotikapavaerkade. Skribenten Jan Soderqvist skrev nyligen i Expressen Debatt en artikel dar han inte kunde begripa hur myndigheterna atalade knarkande TV-profiler och andra. Toleransen av knarket sprider sej i samma takt som svenskarnas hopp om framtiden forsvinner. De fa jobb som finns existerar mest inom statliga/kommunala bolag, de basta tjansterna ar alltid reserverade till trogna partimedarbetare i de regerande partierna darmed kan inkompetens garanteras.

Ett par exempel pa kommun tjanstemans inkompetens ar de kinesiska bolagen som lyckats dra svenska kommunal politiker vid nasan. Den kinesiske affarsmannen Li Jingchun skulle bygga ett foretag i Overkalix, projektet har nu gatt i konkurs och efterlamnat skulder till kommunen. Herr Li har ett annat misslyckat projekt i Tanumshede i Bohuslan. Han ar dessutom inblandat i "Dragon Gate" projektet i Alvklarleby som ar under byggnad. En annan kommunal katastof ar Fanerdun i Kalmar. Kommunen har satsat minst tre miljoner kronor och 2 heltids anstallda pa projektet. Affarsiden ar oklar men i stort gick den ut pa att kinesen Luo Jinxing fick stora markomraden for en billig penning och skulle bygga ett massomrade som skulle anvandas av kinesiska bolag for att marknadsfora sej i Sverige. Herr Luo flog in 130 kinesiska byggnadsarbetare och paborjade bygget. Fanerdun sajer att arbetarna inte fatt lon i tre manader och nu innan jul har dom flygits tillbaks till Kina. Hela projektet ar minst sagt suspekt, hur mycket Herr Luo har tjanat hittils ar oklart.

Overkalix kommuns attityd ar sjalvkritisk:

"Leif Nilsson pratar om kulturella skillnader, bristande kunskaper i kommunen och onödiga missförstånd. Men han har inte tappat tron på det internationella mötet. –Vi har varit blåögda och vi har lärt oss en massa. Nästa gång vet vi mer."

Kommunernas agerande kan ibland ses som desperata forsok att skapa arbetstillfallen. Det vore battre om dom istallet for att soke sej till suspekta Kineser forsokte behalla redan etablerade foretag istallet for att tvinga ut dom fran Sverige med vardens hogsta skatter. Men en radikal skattesankning kan nog inte komma pa tal i Sverige, myndigheterna har gjort sej beroende av skattetrycket sa att foretagsutflyttningen fortsatter nog.

SVD SVD2 SVD3SVD4SVD5SVD5SVD6SVD7ABAB2AB3AB4DN
DN2DN3DN4DN5DN6 HDHD2SVD8 SS HD DD Sydsvenskan.SVD

3 comments:

Skuncke said...

Det lustigaste av allt är kanske DN som i vanlig ordning sållar i signalement. Det visar sig att man tagit bort "brunt, halvlångt hår och utländsk härkomst" på den misstänkte våldtäktsmannen. Somliga skulle kalla detta skyddande av brottsling. I vart fall, som vanligt knappast på brottsoffrets eller potentiella brottsoffers sida.

Äktarebell said...

Nummer ett försvara alla arbetstillfällen vi har här i Sverige. Vid lågkonj. blir detta ännu viktigare. Det är farligt att rationalisera genom att försöka förenkla genom att placera mer av utbudet av tjänster på internet(så populärt numera). Sedan skuncke:
Jo men mångkulturella samhällen har en massa problem med sammanhållning och gemenskap. Olika prioriteringar hos olika kulturer helt enkelt.
Det ser vi över hela världen. Japan exempelvis har sagt att de tar emot ett fåtal flyktingar 30-40 främst från Burma. Enligt Ekot för att invandring för med sig ökad kriminalitet(!!!)-Hoppsan snacka om osvensk uppfattning. Och därmed nazistisk, rasitisk och obildad. Vi vet ju att det bara berikar samhället. Det är därför kommunerna slåss om att de ska få fler än andra.

Jocke said...

OK, vilken är den gemensamma nämnaren för allt det här eländet ? Svar: Politiker. Dessa förbannade idioter som ser som sin uppgift att spendera andra människors pengar och låtsas att de gör det med stöd av folkmajoriteten. Tänk vad mycket bättre Sverige hade varit med en enväldig kung !