Monday, December 10, 2007

Avliva myten om Sosse TV och tala om sanningen; Kommunist TV!

Sveriges Rödio, skrivs med färgen RÖD kallades Sveriges Televison redan i slutet av sextitalet då Olof Palme ändrade TV till att bli ett propagandaorgan för hans pro-kommunistiska vänsterpolitik som gav stöd till olika kommunistdiktaturer. Eftersom nästan alla producenter och chefer är kommunister, sossar eller andra vänsterextremister och oberoende journalister inte ens kan rekryteras så blir programutbudet styrt till vänster. Jag visste inte att det funnits en "myt" om sosse-TV. Svensk TV har aldrig varit "oberoende". De har alltid gett sitt stod till vänstern i Sverige. Man behöver inte titta på många politiska program förran man inser hur vinklade de är. Journalisterna har aldrig varit oberoende.



"Många har ju genom åren försökt misstänkliggöra SVT och SR för att ha en vänsterprägel, en långlivad fördom med ursprung i 68-vänsterns framväxt. Det vi lätt glömmer är att allt färgades av vänstervågen", skriver Micke Leijnegård i SVD. Hur ska du ha det nu Micke, meningen är ju en motsägelse, är det en fördom eller präglades "allt" av vänstervågen?

Bara för att man inför en ny slogan som STV gjorde "public service TV" så har man varken bytt producenter eller politisk inriktning. Borgarregeringar har inte heller lyckats hindra vänstern från att kontrollera TV. De har aldrig insett vad som måste göras, allt de gjort är att tillsätta en chef som över vänsterproducenterna. Ett ganska misslyckat försök om de nu vill ändra TV från propagandaorgan till objektiv politisk informations-TV. Dags att påminnas om Janne Josefssons avslöjande om journalisters samsyn med politikernas åsikter.



SVD SVD2

No comments: