Friday, November 02, 2007

Regeringen viker sej pga ett intetsajande foto!

Arets markligaste handelse maste vara da Ulrica Schenström (US) tvingades avga efter att ha fotograferats pa en restaurant. Hon hade bjudits av TV4 journalisten Anders Pihlblad pa mat och vin och satt tillsammans med ytterligare 2 bekanta till Anders pa en restaurant.

Jimmy Wixström, (en "wannabe hemlig agent"?) fotografen som arbetar for Aftonbladet fanns i narheten och lurpassade med sin kamera utrustning. Han tar nagra bilder pa Pihlblad och Schenström. Bilderna ar intetsajande och visar de 2 drickandes vin och Pihlblad stracker sej over bordet och ger US en gonattpuss. Det ar med andra ord bilder som inte sajer nagonting, bilder som inte kan anvandas till nagonting, de kan inte saljas och de kan inte publiseras, dom ar ointressanta. Om man vill anvanda bilderna maste man (man = media foretaget som anlitat fotografen) darfor koppla en konspirations story till bilderna. Man kan hitta pa saker, man kan ljuga ihop en historia om man ar ute efter att misskreditera US. Man kan hitta pa att de 2 har ett forhallande. Den storyn skulle inte halla, men bara om man i forvag vet om att Pihlbad ar gay, bara de som kanner honom vet det. Det aterstar altsa inte manga satt att forsoka satta dit US. Det ar inte kostigt eller oetiskt att dricka vin sent pa kvallen. Hur fick TV4 och Aftonbladet till det sa att US tvingades avga? Nagon verkar ha vetat att US var en av de personer i en grupp i regeringen som har rollen jourhavande om nagot oforutsatt intraffar. De uppgifterna har alltid varit hemliga sa att de inte ska kunna tas ut av frammande makt tex.

"Media" vinklade da bilderna sa att man anklagade US for att ha dryckit vin da hon hade jouren. Enligt Reinfeldt sa har de jourhavande personerna ratt att dricka vin. Trots att media forsokte sa fanns det inget fel man kunda satta dit henne med. Bilderna blev vardelosa, trots att man skrev misstankligorande artiklar. Hetsen i alla tidningar borjade satta in, dom hade ingen story men det skrevs ialla fall. US kande sej forfoljd och avgick. Det kan vara forstaeligt om man ar lattskramd och saknar motoffensiv i form av 1000 artikelskrivare att satta emot alla skriverier.

Det markliga ar nu att Reinfeld avslojar hemliga uppgifter. Han sajer att US har haft den hemliga jour befattningen. Dessutom sajer han att han forlorat fortroendet for US, det ar dagen efter att han sagt att hon inte gjort nagot fel som hon bevisligen inte gjort. Hon var en av flera personer som har jour befattningen, dom kan enligt reglerna drick vin om dom vill, darmed ar saken avklarad huruvida hon gjorde fel eller inte.

Hennes eftertradare tar nu hennes roll men nu ar hemligheten om hennes jour befattning offentliggjord av Statsminister Reinfeldt. Det kan vara hans vilja att gora forhastade uttalanden som tvingat homnom till att gora det misstaget. Innan han avslojade det sa var det kanske bara TV4, Pihlbladt, eller/och Aftonbladet som visste om det utanfor regeringen.

Samma typ av artiklar har skrivits om andra borgar politiker. PM Nilsson pa Expressen har skrivit personliga hat artiklar riktade mot Carl Bildt (CB), de kan beskrivas som en kampanj. Artiklarna var osakliga och fyllda av misstankliggoranden utan att kunna visa nagot oetiskt eller olagligt. Han skrev dagliga artiklar i flera veckor, samtidigt hade Expressen gallup undersokningar och ville att folk skulle rosta om man hade fortroende for CB och hur fortroendet for regering var eftersom CB inte avgatt. Expressen forsokte fa CB att avga enbart genom att publicera misstankligoranden. Ulrica Schenström blev nu utsatt for samma slags osakliga skriverier, malet med vansterpressen var att hon skulle avga, dom har lyckets med den bedriften, samtidigt har dom lyckats fa regeringen att avsloja en befattning som tidigare var hemlig.

Pihlblad och fotografen Jimmy Wixström ar toppen pa detta isberg av konspirationer, deras relation borde undersokas, dom har jobbat pa Aftonbladet och borde kanna varann darifran. Dom kanske till och med ar boyfriends. Wixström har tidigare mordhotat en kollega enligt kollegans blog. Pihlblad talar ut i TV4 men sajer ingenting om hurvida han kanner fotografen. Den enda han avslojar ar att TV4 betalar rutinmassigt den typen av krognotor, TV4 har samtidigt sagt att dom aldrig betalar den typen av krognota men att dom ska gora ett undantag i detta fall.

Nu har pressen redan borja forfolja Ulricas ersattare, Nicola Clase, hon aklagas for att ha anlitat en hantverkare och betalt svart for hans tjanster. Flera borgar politiker har i media "avslojats" och anklagats for att ha betalt svart for olika tjanster. Det ar konstigt att inga vanster politiker synes ha gjort detsamma, trots av over halften av alla svenskar tycker det ar OK att betala svart.

Vad man lart sej av detta och andra fall ar att man ska aldrig nagonsin prata med en journalist av nagonsomhelst anledning. Om man ar borgar politiker sa ska man vara beredd pa att man kan "sattas dit" narsomhelst av vem som helst utan att dom ens har antydan till orsak som US. Det paminner om TV journalisten som strax fore valet ville "satta dit" Fp ledaren och gav honom login till S partiets intranet med uppmaningen att nu kan du titta in hos sossarnas hemligheter. DN1 DN2DN3DN4DN5DN6DN7DN8DN9DN10DN11DN12DN13DN14DN15
SVDSVD2SVD3SVD4SVD5SVD6SVD7SVD8SVD9SVD10SVD11SVD12SVD13SVD14
SVD15SVD16 SVD17SVD18SVD19SVD20SVD21SVD22SVD23SVD24

1 comment:

Hemlige said...

Ja det här var verkligen inte snyggt gjort, och frågan är väl om det ens är lagligt? Att avskeda en medarbetare bara för att hon har alkoholproblem är ju inget som en modern chef borde göra.