Tuesday, November 06, 2007

Journalister slipper anstandighets krav.

SvD formulerar veckans senaste handelser med rubriken; "M har tappat det moraliska övertaget"

Media har inte rapporterat att M skulle ha ett moraliskt overtag tidigare, men nu vill man antyda det samtidigt som man havdar att dom inte langre har det.

SvD skriver vidare; "Förra veckans mardröm för Fredrik Reinfeldt handlade om att hans statssekreterare och närmsta medarbetare Ulrica Schenström hade druckit alkohol under krisjouren. Sedan avslöjades att hennes tillfälliga ersättare Nicola Clase hade betalat svart för renoveringar. ....Och nu passerar svartbetalande statssekreterarna alltså i revy framför statsministern."

Dessa oerhort skandalosa och djupt omoraliska hemskheter som tidningarna beskriver ar begransade till att "Ulrica Schenström har druckit vin efter arbetstid" och andra som "betalt for tjanster".

En narmare analys har tidningarna inte brytt sej om. Vid publiceringen av de forsta artiklarna visste ingen om att Ulrica var en av ett flertal personer som hade jour beredskap. Enligt de som har ansvar sa ar det tillatet att dricka vin eftersom telefonsamtal kan samordnas. Darmed har media forlorat sitt enda argument och deras kritik haller inte. Men journalisterna har blodvittring och driver vidare med sin pahittade skandal och lyckas efter veckas forstasides hets fa henne att avga.

I ett forsok att slippa en pinsam analys av deras aktiviteter efter att ha drivit Ulrica ur regeringen sa hoppar hyenorna genast pa nasta borgar politiker som av anonyma kallor sajs ha betalt ut pengar till hantverkare och stadare. Precis som tidigare sa blir det ett makalost media drev dar journalisterna liknar en flock hysteriskt skrikande sinnessjuka blodtorstiga hyenor. Det sjalvklara faktumet som tar bort medias argument, att den som mottager betalning ska ta upp inkomsten till beskattning gor ingen skillnad for hyenorna. De som betalat ut pengarna beskylls i media for att vara de fula skattefuskarna. De som faktiskt ar skyldiga till skattefusk, om det forekommit alls, ar de som mottagit betalningen. Den som betalar har ingen skyldighet att verifiera att betalningsmottagaren har deklarerat inkomsten. Pa sin hojd finns det en rapport som ska sands till skatteverket med uppgifter om utbetalningar till hantverkare eller andra. Att inte skicka in uppgifterna ar inte skattefusk, det ar inte kriminellt eller straffbart heller.

Media fortsatter sin hysteriska kampanj med att fortala men riktar enbart emot moderater och andra borgar politiker. Media ar sa desperat att man anvander den minst trovardig politikern i landet, Mona Sahlin, till att kommentera. Enligt reaktionerna fran allmanheten sa verkar pressens takik ha lyckas, ett flertal manniskor tror att de utpekade har gjort fel. Ett tecken pa att anstandighetens grans passerats ar nar t.o.m. manga sossar och en del kommunister reagerar som de flesta och sajer att nu far ni fanimej sluta med era pahittade skandaler och skriva om riktiga "nyheter" istallet. Journalister utan minsta anstandighet ar ett hot emot demokratin. I Sverige kan politker drivas fran sitt arbete med hysteriska media attacker och falska historier som skapats av folk utan minsta anstandighet. Media skapar en "alternativ demokrati" dar media bestammer vilka som ska forfoljas tills dom avgar (moderater och borgare) och vilka som inte ska forfoljas (sossar och kommunister). En grundlaggande bestandsdel som ska finnas i en demokrati saknas i Sverige. Offret saknar yttrandefrihet. De som ar oskyldiga och pekas ut med falska anklagelser saknar yttrandefrihet. Nar ska Ulrica Schenström fa skriva tusen artiklar for att bemota de tusen som pa ett groteskt satt gjort henne till en avskyvard person?


Dessa djur och journalister slipper anstandighets krav.
SVD1SVD2SVD3DN1DN2DN3DN4DN5
AB1AB2AB3AB4AB5AB6
SVD4

No comments: