Thursday, March 11, 2010

SD blir näst störst i en tidningspoll.


DN vägrar envist sätta upp SD som alternativ i sin onlinepoll trots att alla vet att SD den senaste tiden varit större än 2-3 av riksdagspartierna.

DN har alla riksdagspartier och två andra alternativ att välja på. Man kan förutom partierna välja mellan "något annat parti" och "har inte bestämt mig" som alternativ.

Efter 42 703 röster blev Moderaterna störst parti med 29 % av rösterna. Alternativet "något annat parti" blev näst störst med 17 %, MP blev trea med 13 %, sossarna kommer fyra med 11 % straxt före FP som fick 9 %.

Centern åker ur riksdagen med 3 %, KD ligger på gränsen med 4 %.

Önsketänkande, javisst, realistiskt, absolut. dn


1 comment:

Anonymous said...

Detta är tyvärr en liten del av befolkningen. Resultatet är dessutom baserat på de åsikter som folk som träffar sidan har. Utöver det har vi en felmarginal då den som inte bryr sig inte orkar rösta. Denna, då det väl kommer till valet, kommer förmodligen att rösta på m, mp eller s.

SD har mycket större inflytande på Internet än i de etablerade medierna, som ni alla vet. Allt detta är självklart ett enda stort tyvärr. Att det äntligen börjar skapas förståelse bland de som läser i bloggosfären verkar vara ett faktum (även om det måste hållas på ännu högre nivå i fortsättningen!) men frågan som borde ställas är, hur breder vi oss ut från de sociala nätverken? Hur kommer vi ut till de större massorna. Detta tordes vara mycket viktigt!