Tuesday, January 12, 2010

Utvisningsdömda flyktingar får betalt om de stannar kvar i Sverige.

Hur gör man om man vill att alla utvisningsdömda flyktingar ska stanna kvar i Sverige?

Jo man betalar dem. En stor summa pengar som betalas ut regelbundet kanske kan få dem att stanna? En rapport från migrationverket säger att man faktiskt gör så.

Alla vet att asylsystemet har kollapsat och är en total katatrof, men denna vansinnighet slår nästan rekord.

Jag börjar inse varför många av de som ska utvisas får hysteriska utbrott och försvårar utvisingen på desperata sätt. De ställer ofta still kaos, de börjar kasta med kroppen så att det nästan blir omöjligt att utvisa dem.

Hur känns det att vara dömd till utvisning, ändå få en betalning som kommer varje månad i brevlådan som motsvarar 100 gånger inkomsten i hemlandet, och tvingas åka tillbaka?

Folk ser dessutom hur inkonsekvent och godtyckligt beslut tas. Det är som ett omvänt lotteri, nästan ingen "vinner" utvisning. De allra flesta får stanna i Sverige, även de som uppger exakt samma skäl som kommer från samma ort som den som dömts till utvisning.

Det är självklart att det framkallar desperata aktioner.

Från Merit Wagers blog:

Och sedan, efter domstolens utvisningsbeslut händer ändå inget. De utvisade stannar kvar, de får fullt bidrag trots att de inte samarbetar för att åka hem. Vissa kräver bättre bostäder, många kontaktar media. Deras barn blir apatiska, de blir själva sjuka. Snyftreportage skrivs, och aldrig någonsin frågar någon reporter dessa människor varför de inte åkt hem!

Fundera över hur "begåvade" våra politiker är. De har domstolar som dömer till utvisning, men sedan görs ingenting och bidragen fortsätter. Detta sanslösa dårskap måsta få "flykingarna" att gapskatta åt oss. Självklart kan de inte ha någon respekt för varken Sverige eller svenskarna.

Varför förekommer det inte fler rapporter om detta? Finns det bara en migrationshandläggare som är villig att avslöja de inre detaljerna och hemligheterna om hur systemet fungera.

Om inte Merit Wager skrev om hur det fungerar så skulle vi kunna tro tro att vissa saker fungerar, det förekommer ju utvisningsdomar av falska asylsökande. Men man baxnar när man hör att systemet har satts ihop så att man motarbetar sitt eget system. Domar om utvisning måste helt enklel bara vara ett spel för galleriet. Egentligen vill man tydligen inte utvisa någon.

Migrationsdomstolen är en formalitet eftersom ingen behöver bry sig domarna.

Vellinge kommun tar emot flyktingar, men ingen i Vellinge vill ha dem. dn ab

2 comments:

Micke said...

Ja gode gud, jag har faktiskt slutat
att bli förvånad över våra politiker och myndigheters flathet. September månad kan inte komma snabbt nog känns det som. Även om SD inte får något att säga till om redan nästa mandatperiod så kommer det åtminstone finnas några som
för oss invandringskritikers
talan i Riksdagen och bara det är mycket värt!

Carls said...

Merit Wagers, är nog ganska ensam om att säga så, om vad hon säger är sant.