Tuesday, June 23, 2009

Åsiktsförtrycket är självklart i Sverige.

Åsiktsförtrycket och yrkesförbudet för politiskt engagerade personer är självklart i Sverige. Det är så självklart att Svenska Dagbladet undrar hur det kommer sig att en islamkritisk bloggare kan få arbeta som advokat för Migrationsverket. SvD verkar tycka att det ar underligt att en privatperson som bloggar sina politiska ideer får fortsätta arbeta i den offentliga sektorn. SvD vill att sådana personer måste avskedas och stoppas från allt arbete.

SvD artikeln är ett exempel på att i Sverige så är yttrandefriheten begränsad, det är normalt och självklart om man ska tolka artikeln rätt. SvD anser att alla borde begripa det och de som ännu inte begriper det ska exponeras och smutskastas i de åsiktsförtryckande media. Folk ska tydligen inte längre tillåtas föredra vår kultur framför en diktatorisk kutur.

Analysera artikeln utifrån yttrandefrihetsperspektiv.

Om en person ogillar islams utbredning, och att kvinnor piskas på gatorna, att otrogna och gays kastas ut från klippor eller höga byggnader eller lynchas, att kroppsdelar huggs av människor som är skyldiga till stöld, att inga riktiga val tillåts, att yttrandefriheten stoppas mm då anser SvD att man är så extrem att man inte ska tillåtas arbeta för den offentlig sektorn.

SvD pekar ut en advokat som i sin privata blog skriver islamkritiska inlägg. Advokaten får uppdrag från Migrationsverket och SvD verkar anse att privatpersoner som är kritiska mot islam inte ska tillåtas arbeta i Sverige, de är ohyra och ska stampas ut från allt socialt liv.

SvDs' inställning till vanliga medborgare som tar sig friheten att ha en politisk uppfattning som inte stämmer med SvD's ledning är livsfarlig och antidemokratisk. SvD nöjer sig inte med att kristisera politiska opponenter som bloggaren, SvD vill ha yrkesförbud och stampa ut dem verkar det som.

Normalt tänkande människor borde inte ha några invändningar mot folk som kritiserar islam, tvärtom, extrema antidemokratiska rörelser som tex. islam borde kritiseras av alla som vill ha demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter. SvD håller inte med om det.

De som ogillar kritik mot antidemokratiska rörelser har något att dölja, de vill inte ha yttrandefrihet och de borde förklara sig.

SvD förefaller därmed proislamsk och de bedriver en egen politisk rörelse och kampanj mot personer som är kritiska mot islam.

Flera tidningar verkar ha kopierat TTs text utan kritisk granskning. Oavsett om texten kommer från TT, med publiceringen av artikeln så ger tidningarna stöd till hets mot privatpersoner som vågar uttrycka en politisk uppfattning, en mycket farlig attityd.

Befria Media bloggen har märkt av åsiktsförtrycket eftersom SvD som enda tidning vägrar ta med Twingly länkar till bloggen. svd sds barometern blt hd dn svd

7 comments:

Anonymous said...

Beklagar sorgen. Tråkigt att vi lever i ett länd där åsikter förtrycks - även om de inte alltid är så genomtänkta.

"homosexualitet.

– Jag tycker det är onaturligt. Det är inte så den biologiska världen fungerar. Men jag vill inte förbjuda något. De får gärna vara som de är ... "

Den fungerar visst så i den biologiska världen. Finns mängder med information som visar att detta förekommer i djurriket.


btw. Du har skrivit fel här
"Normalt tänkande människor borde inte ha några _invandringar_ mot folk som kritiserar islam, " ;)

Anonymous said...

Du har missförstått åsiktsfrihet ganska rejält, nisse i fråga och du förtalar, förnedrar, fördummar och berövar oss vår svenska identitet för att vi väljer Islam som vår tro. Måla upp ett hot, på väg hit för att ta över och förstöra allt, detta är vad ni sysslar med dagligen, sorgligt tycker jag men är faktiskt sådant man får ta, när ni däremot med vidriga lögner och förolämpningar förtalar och trycker ned på människor för deras tros skull då passerar man gränsen för vad "åsiktsfriheten" står för, den där och denna blogg är förtryck med hjälp av lögner, inte åsikter

Anonymous said...

Hahaha "islamkritisk", i så fall var nazisterna bara judekritiska.

Jonas said...

Det är för jävligt att medias makt är så stor. De behöver bara skriva att någon är obekväm så vet de att de måste stänga sina bloggar och bli tysta duktiga får för att få behålla jobbet.

Anonymous said...

Man får säga att många judar fått Nobelpris. Man får tala om att enskilda skådespelare är judar. Men man får inte tala om att judar dominerar ägandet av medier över hela Västvärlden. Man får inte tala om situationen i Sverige i judeägd och varannan producent är jude i Hollywood. Man får inte tala om att de flesta större musikbolagen ägs och styrs av judar. Man får absolut inte tala om att judar dominerar de produktionsbolag som spelar in porrfilmer. Man kan tala om massinvandringen och dess konsekvenser online men absolut inte om vilka som ligger bakom situationen i dagens Sverige…judarna (PK judeägd media).

BefriaMedia said...

Anonym 2:50,
Jag har inte missforstatt asiktsfrihet, det ar du som gjort det. Om du som muslim tror att man inte ska fa kritisera islam, da har du hamnat i fel land och borde resa tillbaks till landet du kom ifran.

Det finns varken fortal eller logner i bloggens kritiska artiklar, lar dig skilja pa kritik och fortal.

Ni muslimer har en helt annan syn pa ytttrandefrihet och demokrati.

Men forklara en sak, de troende ledande muslimerna i Iran gjorde just en statskupp, de ljog om valresultet for att kunna behalla makten och slar ner pa oppositionen som ar de legitima vinnarna, varfor finns det knappt nagon demokrati i den muslimska varlden och varfor flyr muslimer till vast for att sedan kritisera vasts yttrandefrihet?


anonym 8:03
Om det stammer att judar i media vill ha massinvandring, vad beror det pa? Det kan knappast hjalpa judar att Sverige tar in 100.000 muslimer varje ar. Vi har redan markt att judehatet okar varje ar som resultat av den politiken. Ar det inte sa att de judar som vill ha massinvandring, vilket inte ar alla, ar allierade med extremvanstern som vill skapa forutsattningarn for en revolution i Sverige, de tillhor vanstern och vill samma sak?

Anonymous said...

Spelar ingen roll om muslimer hotas "ta över" eller inte,jag och många med mig(säg mig den dagen politikerna som öser in smutsen kommer att bosätta sig bland muslimer,somalier och araber...säg...) vill inte ha muslimer här,fria,moderata moderna iranier,kineser eller whatever,men inte muslimer,ni passar inte in i ett västerländskt öppet samhälle,ni har inget här att göra överhuvudtaget förutom att MJÖLKA skattebetalarnas pengar.Hur MÅNGA muslimer/araber hade sökt sig till sverige OM det inte hade betalats ut några bidrag tro...DEN frågan ställer sig ingen...jag tror att det hade varit VÄLDIGT FÅ....och det tror nog tamefan varenda logiskt tänkande människa,ingen idiot kan inbilla mig att muslimer hade sökt sig till kalla landet sverige med värdens högsta skatter och en hög utbildningsnivå med höga krav OM bidragen inte hade regnat över dom...så jävla korkad är inte ens du anonym muslim....OCH vad fan säger det mig...jo att dom inte är här av 100% fri vilja - utan av 100% utlovad försörjning...smuts.