Sunday, May 17, 2009

Vännäs data.

Innevånare: 4 060 i tätorten Vännäs

Arbetsgivare: Kommunen med 1000 anställda, nära 100 % av alla arbetstillfällen. 

Befolkningsökning: 4 %. 

Andel flyktingar: 4 %. 

Trots ett väldigt litet antal flyktingbarn i de lokala skolorna har det enlig lokala nyhetsrapporter "kokat av oro" i skolarna en längre tid. 

Attacken mot svenskarna i Vännäs fick orten att vakna. Ortsfolket samlades till en spontan demonstration mot våldet vid flyktingarnas bostad, man skrek och en sten kastades genom ett fönster vilket ledde till att kommunen evakuerade 47 flyktingar till ett bättre hotel i Umeå. 

Tillståndet för flickan som vara nära att förlora livet efter det våldsamma angreppet av de asylsökande har lokalpressen inte rapporterat något om. Lokala uppgifter säger att hon fick följande men:

Skrapmärke kind
Jack i panna
Blödningar över båda ögonpartierna samt näsryg

Tjejen har själv sagt att läkarna på sjukhuset sa att hon kunde ha en spricka i pannbenet, och att hon fick en hjärnskakning.

Sprucken skalle, blödningar mm kräver röntgen och flera dagars observation. Det är oklart om kommunen har råd med det nu eftersom man ligger 9 miljon kr back i kommunalkassan. För en så liten ort är 9 miljoner en otroligt stor summa pengar. Samtidigt huserades flyktingarna på hotell som kostar runt 17 000 kr dygnet. Vad säger Vännäsborna, vi är ett rikt land och en rik kommun?

Pressen har heller inte rapporterat om tillståndet för en annan flicka som blev gruppvåldtagen under två dagar av tre andra asylsökande som bor i Vännäs. 

En del av det kaos som numera råder i orten så har fler misstankta hört av polisen, det handlar om anklagelser och motanklagelser. Enligt Vk.se ska Polisen ha fler resurser i orten för att lugna ner tillståndet mellan svenskarna och de asylsökande. Polisen säger att han tar avstånd från aktioner som att ta lagen i egna händer, klart syftande på när de angripna svenskarna gick till motangrepp mot de asylsökande med skällsord och stenkastning. 

Svenskfientliga krafter försöker dra nytta av situationen och vill göra offren till skyldiga och de skyldiga asylsökanden till oskyldiga. 

En del av de asylsökande vill flytta tillbaks till sitt hemland, förhoppningsvis så kan de skyldiga våldsmännen som ännu inte hittats få sitt straff innan de återvänder till sitt hemland. 

Hur mycket sociala resurser och socialt kaos detta asylexperiment kommer att kräva är obekant, Men så länge ortsborna via sina politiker kräver fler flyktingar så blir det mer "spännande" konfrontationer till större och större kostnader, fler förstörda liv och bortkastade miljoner. 

Andra lokala nyheter talar om en man som ristat in namn och personummer med en gaffel på olika känsliga kroppsdelar på sin fru. 

En man angreps med ett basebollträ av en grupp som hoppade ut ur en bil utanför Umeå sjukhus.  svd 

No comments: