Sunday, May 17, 2009

Debatt i TV betyder att viktiga frågor utelämnas.

En partiledardebatt i statens mediamonopol, SVT betyder att inga viktiga frågor kan komma upp. SVT har försäkrat sig om det genom att inte ta med de två snabbast växande partierna, Piratpartiet och Sverigedemokraterna. De absolut viktigaste och mest intressant politiska  frågorna kommer därför inte att debatteras. 

Man kan likna Sverige vid en stor glasbehållare. Svenskarna står på botten av en glasbehållare som har hundratals meter höga lövtunna glasväggar. Utanför glasväggarna runtom oss pågår en storm som orskar stora vågor och strömmar som snart kommer att bryta sönder glasväggarna, alla ser det kaotiska vattnet i ett inferno runtom oss, vi översvämmas snart och druknar, det är uppenbart för alla, ungefär som kejsarens nya kläder. Så fort någon skriker varningord om att det bildas sprickor i glasväggarna så skriker massmedia högre och överröstar alla klagomål. Media gör att debatten på botten av glasbehållaren inte handlar om hur vi ska rädda oss, bara om hur vi ska kunna fildela mer eller hur vi ska minska utsläppen. Med medias hjälp så blir vi vilseledda, man skapar en mediahysteri kring oviktiga pseudofrågor så folk glömmer hur det ser ut runtom oss. Vattnet står oss upp till halsen, men massmedia döljer det för oss. Medan vi drunkar så undrar vi varför de inte sade något.  dn ab svd

2 comments:

Karpstryparn said...

Mycket bra inlägg, det säger mycket om hur Sverige är. Vi har ingen demokrati i det här landet. Har lagt ut en liten film om det här med SVT, inlägget heter "SVT i sanna antidemokratisk anda".

Har en blogg som heter "Karpstryparn II" också, den startades för lite mer än 2 veckor sedan, men är tänkt att handla om bl a det antidemokratiska Sverige.

Marcus said...

För ett fritt Sverige och ett fritt Europa:

http://thepiratebay.org/torrent/4905348