Thursday, April 02, 2009

Svenska tidningar villl att Dawit ska fa uttrycka sig fritt, som vi gor i Sverige?

De stora svenska tidningarna driver en gemensam samordnad kampanj for att Dawit Isaak ska kunna fa utrycka sig fritt i sitt fodelseland Eritrea. Han sitter i fangelse i Eritrea sedan flera ar tillbaks. 

Ingen av alla artiklar som skrivit om honom har sagt vad han ar anklagad for eller vad han ska ha skrivit som gjorde att han greps och hamnade i fangelse. 

Eritrea ar som alla andra afrikanska lander en oroshard med en diktator i spetsen, knappast en demokrati. Det finns fall som ligger narmare till hands an Eritrea om man vill diskutera medborgare som bestraffas pa grund av oskyldigt tal. I Finland har en politiker straffats for att ha skrivit om Islam. Det markliga ar att han enbart skrivit sanningar och fakta som ingen bestrider men anda straffas. Las mer pa Webmagasinet Rebell. 

I Sverige hetsas det i Sveriges Radio mot Sverigedemokraterna och man far intrycket att SR;s Kaliber driver en valkmpanj av nagot slag trots att SR inte ar ett parti. De kanske kanner sig utanfor och vill bli inbladade i valets vilda vandningar.   
 
En annan kalla uppger att SR har bett SD om ursakt for sitt spionage mot SD med foljande uttalande: 

“Med tanke på att delar av SR:s styrelse är tillsatt av regeringen så fanns det såklart starka skäl att ifrågasätta att vi valde att uteslutande granska och infiltrera det enda större partiet utanför riksdagen, det gjorde vi inte, och det var fel, sade Elisabeth Ströhm, vice ordförande i styrelsen för Sveriges Radio, och fortsatte: “Vi skulle naturligtvis kunna hitta motsvarande saker även hos andra partier, men det är uppenbart att ledningen på Kaliber, struntat i de pressetiska reglernas krav på opartiskhet och istället låtit sin privata politiska agenda vara vägledande och det är inte förenligt med vårt ansvarstyngda uppdrag”

Avslutningsvis sade Elisabeth Ströhm att: “- Det som verkligen fick mig att tänka till, var när vi häromdagen mottog en försändelse ifrån Nordkoreas statliga nyhetsbyrå, innehållande blommor, gratulationer och en inbjudan till en konferens i Pyongyang kring statsmedias roll i bekämpandet av besvärliga oppositionspartier. Det var något av en väckarklocka och kändes inte helt fräscht… “

Las mer pa Politiskt Inkorrekt. 

Enligt uppgift i filmen nedan sa har statens officiella mediaorgan utfardat patryckningar pa en domstol att ta upp ett fall som redan lagts ner. Bjorn Soder talar om SR's infiltration och deras filmande av privata miljoer nar unga flickor klar om sig. Ar det statliga journalister om gottar sig pa flickor under omkladnad eller gick filmen direkt till Expo, eller sitter det snuskgubbar pa bade Expo och pa Sveriges Radio?

Av de anldeningarna och tusen andra orsaker sa ar uppmaningen i filmen nedan mycket passande. Det borde ha gjorts manga ar tidigare, men battre sent an aldrig. 
 
En uppmaning till en Nationell Kampanj mot all statlig media och allt statligt inflytande i media. Hur manga lander domineras av statlig media?   

No comments: