Monday, April 20, 2009

Nyheter från Zimbabwe.Vad kostar en öl? Tio kilo pengar tack. 

Det finns inte ens ord för att beskriva tragedin som pågår i Zimbabwe.

Socialdemokraternas favoritdiktator Mugabe hittades i en bokaffär i Singapore av en svensk riksdagsman. När han försökte fota terrordiktatorn så omringades han av Mugabes livvakter som krävde att bilderna raderades.

Det är sannorlikt att den blodtörstiga diktatorn och S brodern har flytt landet och är fast bosatt i Singapore eller i annan ort utanför sitt hemland.

Inflationen som senast var över en miljard procent gjorde att Zimbabwe nyligen slutade använda den inhemska valutan. Nu är det endast byteshandel och utländsk valuta som gäller. Hyperinflation räcker inte ens för att beskriva kaoset.

Matematik- och ekonomiintresserade kan försöka räkna ut hur mycket den årliga inflationer är om den var 6.5x10 upphöjt till 108 i November 2008 (enligt Steve Hanke). Enligt CNN så behövdes det 300 triljoer zim dollar for att köpa en usa dollar.

I Ungern efter andra världskriget så var inflationen 12,950,000,000,000,000 procent i månaden, priserna fördubblades var 15:e timme.

Det senaste experimentet i socialist paradiset Zimbabwe är att regeringen helt enkelt konfiskerat pengar som finns insatta i banker.

Reservbankschefen Gideon Gono sade i dag att han "lånade pengarna" från kontohavarnas utlandsvalutakonton till regeringens utgifter. Pengarna togs från utländska hjälporganisationer och privata företag utan tillstånd eller varning.

Gono har haft andra underliga knep för sig och kritiserats, han sade att kritikerna borde "lätta upp" med sin kritik.

Som sagt så finns det inte ens ord för att beskriva "paradiset" som svenska skattebetalare har plöjt ner över 5 miljarder kronor i bidrag till. Inte ens en serietidning eller proffskomiker skulle kunna fantisera ihop något så otroligt misslyckat som Mugabes Zimbabwe. Det finns inte ord att beskiva det, nya ord måste uppfinnas.

Det senaste ryktet i en sydafrikansk tidning är att Gono tagit 5 miljoner dollar till sig själv och skaffat tillstånd att bosatta sig i ett västland med sin älskarinna. Foxnews. HD

2 comments:

Robin Shadowes said...

Läste i gårdagens HD att Orback skulle tillbringa sin födelsedag i just Zimbabwe. Så tydligen har såssarna inte släppt kontakten med sin favoritdiktator.

BefriaMedia said...

Tack for tipset. Hittade artikeln, han ska "se over mojligheten till demokratibistand".

Det ar otroligt att S politikerna inte ger upp tanken pa att hjalpa de korrupta massmordarna.

Han kanske far sig en tankestallare nar han upptacker att Mugabe tar pengarna folk satter in pa pa banken, eller sossrna kanske bara tycker att"'de har ett mer effektivt satt att ta in skatter"