Tuesday, February 17, 2009

Trollhättan förlorar 4 000 jobb, mitt i ett ekonomiskt kaos finns ett socialt kaos.

Minst 4000 jobb hotas i Trollhättan, kanske 10 000. För en stad med runt 54 000 innevånare så är det en katastrof. Tyvärr har man inte dragit nytta av en relativt god ekonomi tidigare, man har slösat bort stora skatteintäkter utan tanke på framtiden, man har levt i nuet.   

Stadens stora planer på ett nytt fritidscentrum som skulle kosta 100 miljoner kronor kanske borde skrotas.

Trollhättan har under några år tagit emot tusentals flyktingar från Irak och en hel del andra länder. Stadens befolkning har drabbats av ett makalöst våld och en brottsvåg som staden inte sett maken till. Desssutom så har de drabbats av kostnader vars storlek inte ens kan kalkyleras och politikerna har inte redovisat kostnaderna, de är hemliga.   

Bara förra året brändes över 50 bilar upp. I området kring Kronogården finns det inte en ortsbo som vill röra sig igenom eftersom farliga beväpnade invandrare rånar, misshandlar och jagar svenskar som vill besöka vårdhemmet som ligger där. Trollhättan har frivilligt utsatt sig själv för en slags pervers kulturkrock utan att begripa konsekvenserna av det. Den stress man utsätter ortborna för är hemsk. 
   
Den ekonomiska nedgången, den stora väntade arbetslösheten i kombination med våldet och brottsligheten och de oerhörda kostnaderna som ligger samhället till last i all framtid gör att man säkerligen kommer att se en förändring i kommunens politiska sammmasättning. 

Om man redovisar antalet uppsagda varför redovisar man inte kostnaderna för invandringen till orten. Sverige måste rycka upp sig och ta itu med kritiska problem innan de överrumplar alla orter och tvingar landet till en total kollaps en ort i taget. Trollhättan har redan kollapsat utan att någon politiker eller fackrepresentent vill tala om saken.   SVDDN  DN AB DN DN SVD SVDSVDSVD

Se filmen om Klockaregården i Trollhättan. Atskilliga andra orter runtom i Sverige ser likadana ut och det blir värre för varje dag. Det finns snart ingenstans att flytta till om man vill undvika kaoset. 

3 comments:

Josef Boberg said...

Måhända ett tänkvärt blogginlägg - såväl som en del av kommentarerna - här - om det kaos samhälleligt och socialt - som är under stark tillväxt i mitt kära fosterland Sverige i dags dato, tyvärr tyvärr...

Varför ?

Tja... - faen vet - men själv lutar jag nog mest åt hållet att wåra "kära" MaktPyramid-MaktElit-Nissar/Selmor generellt sett vägleder/vägvisar oss "åt skogen" - och så blir det demo(n)krati istället för demokrati = FolkStyre av det, tyvärr tyvärr...

Lösningen ?

Tja... - Wi av vanligt folk = humana Med-Människor = väsentligt flera än 90 % av medborgarna - får väl ta tag i saken och göra någonting annat än "gnälla" över att det mesta är åt helvete styrt = vanstyrt i dags dato.

Oddsena är ju extremt fördelaktiga för oss av vanligt folk, de facto !

Ca 7 miljoner vuxna myndiga medborgare - gentemot några ytterligt fåtaliga tusental av MaktPyramid-MaktElitare - eller ?

Anonymous said...

Vart kommer statisk och gafer ifrån???

Allt följer inte brå.se, jag tänkte kolla uppgifterna som anges på filmen...var god hänvisa.

100.000 våldtäkter...var finns infon?

Markus Wiechel said...

Man börjar ju tyvärr bli van vid de etablerade politikernas blindhet.