Friday, December 05, 2008

Journalist blir storbedragare, Aschbergs huvud vaxte till rekord storlek, 440 miljoner.


Journalisten Robert Aschberg blev storbedragare och skrev ut falska checkar utan tackning pa sammanlagt 440 miljoner kronor men han hade inga pengar. 

Han hade nara samarbete men en annan bedragare, den kande "solvallakungen" Tore Ferdinand Petterson som alla smabedragare kanner till och ser upp till. 

Aschberg's forklaring till hans kvalificerade bedrageri ar att "checkarna skulle visas up i nagot sammanhang". Det ar ingen forklaring men det sprider ljus kring hur deras bedrageri planerades och skulle ga till. De forsokte se solida ut medan verkligheten var att de inte hade nagra pengar alls. Ascberg's hemligheter avslojades nyligen i en rattegang men Aschberg har aldrig forklarat i detalj varfor han engagerade sig i ett sadant svindleri. 

Han sager vidare att "Samtidigt så blev jag lurad av en person som också lyckades lura många andra; poliser och grovt kriminella. Jag är i gott sällskap, om man säger så."

Ja, man maste nog halla med om att han som bedragare passar in i sallskap med andra bedragare och grovt kriminella. 

Aschberg har varit och ar fortfarande ibland skribent pa Expressen och Aftonbladet och har haft ett underhallningsprogram pa TV som slagit alla vulgaritetsgranser for att forsoka fa billiga skratt poang. Det misslyckandet och med hans engagemeng som skribent i den rodfacistiska gatuterrorgruppen Expo/afa/antifa's nyhetsblad, Expo gor att man undrar hur han marknadsforts och varfor man gett honom sa mycket fortroende inom de stora media. Det ar dags att hans uppdragsgivare omvarderar det rodbrusiga knubbiga ansiktet till dess verkliga varde; vardelost. AB SVD

2 comments:

Anonymous said...

Aschberg skrev ut checkar på TFP's anmodan i det underförstådda syftet att rädda sina egna pengar !
min (framlidne)far tillhör den grupp av företagare som redan på tidigt 80-tal förlorade ca. 60 "mille" på narcissist-psykopaten TFP. Även SPEGELN var på plats när han sköt sig o gjorde mänskligheten en tjänst...tyvärr fick inte min nedbrutne far leva så pass att han fick uppleva slutet på detta gigantiska bedrägeri som startade mitten på 70-talet. Jag var minst sagt upprörd och besviken när jag läste Aschbergs försvars-artiklar ang. TFP's "utsatta livssituation" i tidningarna runt 1998, om jag inte missminner mig.
Aschberg blev varnad, men hade redan satsat på denna otroliga duperare, trist att vi ALDRIG verkar kunna lära oss av historien innan det är för sent.
Aschberg är ingen bedragare, jag har nyss fått syn på denna blogg som verkar betrakta media utifrån och till SKILLNAD från media kan
VI ta reda på FAKTA att sätta in i sitt sammanhang innan vi dömer ? Rubricerat och liknande s.k "checkbedrägerier" har jag åvittnat flera gånger i samband med TFP, tro mig, ALLT handlade om att rädda det som räddas kunde !!!
"what goes around comes around"

Robin Shadowes said...

Vet inte om jag klarar att se På Spåret när Haschberg skall vara med. Det senaste avsnittet med den inkvoterade iranskan som satt med Greider i en vagn var en totalflopp. Hon hade mage att kalla Jan Lööfs Felix för Ahmed och t.o.m. Oldsbergs skratt stelnade. Man undrar ju om SVTs mål är att lägga ned sitt allra populäraste underhållningsprogram, med att ta med två dylika floppar i en och samma säsong. Vad kommer i dess ställe? Nåt som prisar islam kanske och mer hjärntvätt för att få svennarna att inse massinvandringens välsignelser?