Saturday, December 20, 2008

DN valjer att ta bort SD fran valalternativen i snabbpoll.

DN rapporterar DN/Synovates valsympatier för december. Media är väldigt intresserad av blockskillnaden som minskar. Media är dessutom väldigt intresserade av hur stort det snabbast växande partiet Sverigedemokraterna är.

Underligt nog så har DN i sin online snabbpoll tagit bort Sverigedemokraterna som alternativ. Man använder bara riksdagspartierna och Annat parti och Vet inte som alternativ. Helt plötsligt vill DN alltså inte redovisa SD-väljare förmodligen just därför att SD är större än DN hoppas.

Moderaterna är störst enligt snabbpollen med 36 %, "Annat parti" är näst störst med 14 %. Sossarna är det tredje största alternativet med 11 %, efter att 14 912 personer har röstat.

Man kan bara dra slutsatsen att "Annat parti" betyder SD och de blir näst största parti i snabbpollen. Liknande resultat har man fått i andra snabbpoller då tidningarna haft med SD som alternativ. De har kommit på andra eller tredje plats med moderaterna som vinnare. Snabbpoller är inga vetenskapliga undersökningar, Synovates undersökningar är inte heller vetenskapliga, de är bara indikationer, inget annat. Det enda som räknas är det faktiska valresultatet, nästa valresultat blir klart till EU-valet, det är en bättre indikation på var väljarna står. DN SVD

No comments: