Friday, August 15, 2008

Sverige har for mycket valfard, vi maste darfor kapa bort en stor bit.I Sörmland har vi alldeles för mycket välfärd så landstinget har beslutat att ta bort 700 tjänster.

Samtidigt som de tar bort 700 jobb så vill de höja landstingsskatten med 50 öre.

Mycket hålls hemligt och man meddelar bara kryptiskt att man måste kapa ner på servicen, ta bort ett stort antal tjänster och höja skatten.

Vad kan har orsakat all denna panik? Vad har hänt som man inte kunde förutse ett år tidigare för att kunna förebygga krisen?

Tidningarna skriver att politikerna vill stänga BB på Nyköpings lasarett och de vill avveckla akutmottagningen och intensiv-vården på Kullbergska sjukhuset.

Är det för mycket välfärd vi har, har vi för många anställda inom vården, har vi för många BB och akutmottagningar?

Kan krisen ha något samband med att försäkringskassor inte kan betala ut planerade bidragspengar till ett stort antal människor? Har myndigheterna slut på kontanter helt enkelt, har pengarna tagit slut? Finns det någon som vet något om saken? Är krisen en nationell kris som sträcker sig över hela landet? Lokala tidningarna skriver liknande saker runtom i hela Sverige. Region Syd vill som exempel avskeda flera tusen anställda.

Att få ett ärligt svar på frågor kan man nog inte längre räkna med i Sverige. Om en ansvarig tjänsteman som tjänar 100.000 kr i månaden inte fattar varför deras pengar tar slut hur skulle han/hon kunna svara på frågor om det?

Landstingets underskott kan bli runt 260 miljoner. Kan underskottet bero på landstingens onödiga kostnader som t.ex. att montera in tusentals mödomshinnor till en kostnad av 400 miljoner kronor (eller var det 600 miljoner eller 100 miljoner)? Om bara hälften av en årskull av invandrarflickor använder den tjänsten så blir kostnaden 625 miljoner på ett år så det är inte långsökt att ha kostnader på den höga nivån.

Underskottets storlek spelar ingen roll och storleken på skattehöjningarna spelar ingen roll för politikerna. De får sina höga löner och skattefria förmåner oavsett hur stor kris de orsakar vårt land.

Våra gamlingar blir vräkta om de betalar in hyran för sent, vilket orsakats av att myndigheterna inte kan betala ut hyresbidragen i tid. Har myndigheterna slut på pengarna, har de dåligt kassaflöde? Det finns ingen annan rimlig förklaring.

Det kan bero på att inte en enda politiker bryr sig om hur stor den största kostnadsposten är för Sverige. De säger allihop att de inte vill veta vad massinvandringen kostar, ingen tillåts undersöka den kostnadsposten. Men skatterna ska minsann höjas och arbeten och service ska bort. Vem nämnde ordet "välfärd"? Säg det till de gamla som vräkts för att det inte finns några pengar kvar i Sverige och trots att de betalt världens högsta skatter i hela sitt liv.


Las aven Wilson82 bloggen om samma fall. SVD SVD2 SVD3 SVD4 SVD5

7 comments:

vinterbadaren said...

Det mångkulturella helvetet kostar på. Var så säker broder, landets kollaps närmare sig med språng men ur kaoset skapar vi nationalister en stat för dess rättmätiga ägare!

Anonymous said...

Mycket bra text! Skrev ihop ett eget inlägg på samma tema:

http://wilson82.wordpress.com/2008/08/13/neddragningar-i-sodermanlands-lan/

BefriaMedia said...

vinterbadaren, landstingens ingepp ar bara en av tusentals kostnadsposter som vi helt ovetaqnde TVINGAS betala for i samband med en helt omotiverad massinvandring. Jag borjar tro att halva var statsbudget gar at till okenfolken, men man kan ju bara gissa eftersom kostnaderna ar hemliga. Jag undrar vad folket reaktion blir da siffrorna offentligors av en ny regering. Domen blir brutal.

wilson82, tack, jag lankar till din blogg i sidokolumnen.

Fröken Sverige said...

Cool bild med, vännen! Får jag låna den till min blogg? Kommer givetvis att skriva att den är din.

Mvh

/FS

BefriaMedia said...

FS,
Lana garna vilken bild du vill.

Joakim said...

Alla som klagar på det så kallade mångkulturellsa samhället visar att man inte har en hjärna att tänka med. Ett mångkulturellt är ett samhälle där alla är välkommna. Där jag får vara den jag är. Jag vet inte vad ni andra vill ha men inte är det demokrati. Det är ni som är svulsten på samhället.

BefriaMedia said...

Joakim,

Ett exemple pa vad mangkulturen for med sej:

Stort slagsmål vid Strömsundsmoské
"Under natten fick tre polispatruller rycka ut till Strömsund då ett stort slagsmål utbrutit."

"Enligt Magnus Hamstig, vakthavande befäl på Östersundspolisen, ska det ha varit Strömsundsungdomar som slagits med invandrare. Det var mycket stökigt på platsen och ett femtiotal personer befann sig runt platsen.

Ja du joakim om du vill ha mer sant rosta da pa moderaterna eller sossarna. Jag vill ha slut pa Europas hogsta brottslighet och jag vill att svenskaen inte langre ska behova vara radd for att ta en promenad. Darfor maste alla kriminella och falska flyktingar utvisas oavsett om de ar 500 000 eller 2 miljoner, efter att det ar gjort har jag inget emot att ha en liten men anpassad invandring tilll sverige, kanske 1000 om aret. Tro inte att jag ar emot invandring det ar jag inte, jag ar emot vansinne och en vettvillig politik vilket nu direkt drabbar ocer 500 000 svenskar om aret med hotelser och vald. Vqrfor ar det bra Joakim? Forklara det for mej som inte begriper det.