Monday, August 25, 2008

M vill tvinga flyktingar att arbeta, kallas inte det slaveri?


En ny popular idé sprider sig bland borgarpartierna. Den går ut på att sätta asylsökande flyktingar i arbete och prioritera det redan i asylmottagningen. I moderaternas arbetsgrupp som planerar för den idén finns Migrationsminister Tobias Billström.

Deras plan är förmodligen ett försök att lugna den stora majoritet av svenskar som håller med dem som riktar skarp kritik mot det misslyckade massinvandringsexperimentet.

Men ett problem med idén är ju att det knappt finns några jobb i Sverige. Hur ska vi skapa hundratusen nya jobb varje år till de nyankomna flyktingarna, ansknytningsfallen och alla andra kategorier? Och svenskarna då, finns det ingen som bryr sig om oss?

Om man tänker sig att alla miljoner flyende afghaner som flydde kriget till Pakistan. Om de skulle tvingas arbeta, hur skulle det experimentet tolkas i andra länder? Eller om alla pakistaner som flydde den stora jordbävningen skulle tvingas arbeta i grannländerna, hur skulle det ut?

Om man vill tvinga flyktingar att arbeta så är det en form av kolonialt slaveri. Riktiga flyktingar flyr för att rädda livet inte för att söka arbete. Det är arbetskraftinvandrare som reser till andra länder för att arbeta, inte flyktingar. Politiker blandar ihop alla begrepp och försöker kasta ut idéer utan att först sortera begreppen och förklara vilket problem de vill lösa med sin idé. Orsaken måste vara att de drabbats av en slags panik, man vill desperat göra något men man vet varken vad eller hur.

Sveriges problem är inte att flyktingar inte arbetar. Sveriges problem är att vi tar emot hundratusentals människor som kallar sig flyktingar, men att 95 % - 97 % av dem är - enligt officiella siffror - inte ens riktiga flyktingar. Alla dessa hundratusentals är ekonomiska turister som suger ut all vår välvilja och välfärd och lämnar kvar ett tomt skal. Vi kan givetvis inte fortsätta att betala uppehälle, husrum, möbler, bilar, kriminalvård, sjukvård och semestrar i hemländerna till dessa asylturister. Sverige måste i första hand se till att vi stoppar all ekonomisk turism. De som inte är riktiga flyktingar oavsett om det är 90 % eller 97 % av de som kommit de senaste 20 åren måste skickas hem och deras privilegier måste dras in. Oavsett om de fått PUT, medborgarskap eller andra privilegier som de tillskansat sig på falska grunder så måste de dras in och makuleras och lättlurade myndighetspersoner som administrerat det massiva bedrägeriet under alla år måste bestraffas för sitt missbruk av våra nationella resurser.

När det inträffat så behöver vi inte tvinga riktiga flyktingar att arbeta, eller ens diskutera det förslaget. Det finns mig veterligen inget annat land som gör det, varför ska Sverige börja med kolonialt slaveri nu 300 år för sent?

Riktiga flyktingar är bara de som kommer från ett närbeläget land och som inte mutar sig till andra sidan jordklotet.  Riktiga flyktingar har inte som syfte att leva på välvilliga naiva lättlurade människor.

Riktiga flyktingar försöker inte pådyvla sin kultur på den nya värdnationen. Riktiga flyktingar hotar inte, rånar inte, mördar inte och våldtar inte värdnationens medborgare.

Riktiga flyktingar försöker inte resa hem på semester till landet de flydde från medan de väntar på asyl, eller strax efter de fått asyl. Riktiga flyktingar försöker inte införa de diktatoriska kulturdragen som fanns i hemlandet de säger de flydde från.

Riktiga flyktingar finns för det mesta i flyktingläger som är inhägnade under bevakning i väntan på att de ska kunna återvända till området de flydde från.

Riktiga flyktingar kostar inte en miljon kronor per år per och person som många gör i Sverige. Riktiga flyktingar kräver inte en hel grupp anställda socialarbetare, krisarbetare, socialjourarbetare, tolkar, pedagoger, säkerhetsvakter, poliser för varje asylsökande.

Nästan 50.000 svenskar flyr kaoset i Sverige varje år. Utvandringen har slagit rekord flera år i rad. Varför är utvandringen så oerhört stor?
 
Den svenska metoden att bedriva flyktingpolitik är unik i hela världen. Inget annat land har ett sådant kaos på alla nivåer som vi har i Sverige. Inget annat land har så naiva och okunniga politiker och handläggare.

Den mest intressanta information om hur det fungerar inom svensk asylhantering får man från Merith Wager. Läs hennes artikel som tar upp Migrationsverkets kostnader i Finland. i Finland och andra länder talar man öppet om kostnaderna till skillnad mot Sverige som har en mer gammaldags auktoritar diktatorisk syn på vad folket ska få veta. Mydigheterna och riksdagspartierna har förbjudit alla att tala om eller att räkna ut kostnaderna som har med massinvandringen att göra. Omyndigförklarandet av medborgarna och hemlighållande av alla kostnader är en av Sveriges största skandaler. Det ar speciellt pinsamt nu när kostnaderna förmodligen är nära en tredjedel av statens budget.

Innan Tobias Billstrom och hans anonyma vänner skriver sina hatiska bokstavskombinationer hit och undrar var den siffran kommer från så kan jag meddela att jag är mycket intressserad att få se redovisning av vad alla verkliga kostnader är. Vi som spekulerar kan bara använda en del av de tillgänglig siffrorna och göra överslagsberäkningar. Så länge ingen utreder de riktiga kostnaderna fortsatter spekulationerna medan skatterna går upp och all social service skärs ned i Sverige av kostnads- och besparingsskäl. Vet Billstrom varför Sverige skär ned på nästan allt överallt? Har det ingenting med massinvandringen att göra?

Läs mer om falska flyktingar och kriminella smugglingsligor.

1986 kom det plötsligt 15.000 chilenare till Sverige. De kom med flygbiljett och färdiga intyg om politisk förföljelse. Läs BGF.nu om skandalen som är en av kanske tusentals liknande skandaler.

Fejkpaket såldes till flyktingar.

Iraks ambassad utfärdade 26.000 falska pass till asylsökanden. Det finns Irakiska resebyråer som arrangerar smugglingsresor till Sverige och staten har kännedom om allt. 


7 comments:

Anonymous said...

Hon heter "Merith Wager", åtminstone på hennes hemsida....

Anonymous said...

Mycket stringent och träffande analys av den svenska "flyktingpolitiken". Denna artikel borde tillställas våra beslutsfattare; om inte annat så kanske den kan fungera som embryo till en och annan djupsinnig fundering!

Knute said...

"Om man vill tvinga flyktingar att arbeta sa ar det en form av kolonialt slaveri. Riktiga flyktingar flyr for att radda livet inte for att soka arbete. Det ar arbetskraftinvandrare som reser till andra lander for att arbeta, inte flyktingar. Politiker blandar ihop alla begrepp"

Mycket tänkvärda ord!

PS. jag saknar å ä ö

Anonymous said...

Naturligtvis har Billström o Co rätt.
Någonting måste hända. Och man borde gå ännu längre. Invandringen borde strypas till ett minimum tills vi har fått ordning och reda i landet.

Enligt UNHCR:s sammanställning är Sverige västvärldens fjärde största asylland.
Sverige tog emot en dryg tredjedel av de totalt 6 240 somalier som sökte en fristad i västvärlden.

Vad är det som lockar somalier till just Sverige av alla länder i världen? Är det vårat klimat och chansen till att få ett jobb? Eller är det chansen till en kravlös tillvaro och livstidsförsörjning genom svenska skattemedel?

//Jinge

Magnus Hammar said...

Jag läste inget om tvångsarbete i Billström & CO's debattartikel, så frågan är vart du läste det?

Men säg mig, hur ser vänsterns lösningar på problemet ut? För inte så länge sedan gick sossarna Göran Johansson och Ingmar Reepalu ut i ett gemensamt utspel och underkände den dåvarande sosse-regeringens integrationspolitik. De hänvisade med all önskvärd tydlighet till bostadsområden i sina hemkommuner med offantliga utanförskapsproblem.

Problemet, enligt dem, var att flyktingar tilläts bosätta sig vart de ville och därmed kraftsamlades arbetslöshet och icke-integration till vissa kommuner. Dessa kommuner förmår i sin tur inte lösa problemet.

Om vi kan ställa krav på infödingarna i det här landet så borde vi rimligen även kunna ställa krav på de inflyttade. Därmed inget sagt om vare sig slaveri eller minskat flyktingmottagande.

Vänsterpartierna hade många år på sig att försöka lösa det här problemet, och jag vet inte ens om de allvarligt försökte. Alliansen har försökt på flera olika sätt, exempelvis genom sänkta arbetsgivaravgifter för invandrare. Tyvärr har det inte fått önskvärd effekt. Därför Billströms utspel på DN Debatt.

Problemet för vänsterpartierna är att de inte har någon politik för fler jobb, däremot vet man vilka bidrag man vill höja.

Problemet är dock att när jobben blir färre så urholkar bidragen all övrig välfärd.

Kort sagt så sätter vänstern bidrag före välfärd. Så också i integrationspolitiken.

BefriaMedia said...

magnus hammar,

Iden gar ju ut pa att stalla "krav" det ar ju tvang.

Vanstern losningar har vi ju levt med i alla ar de haft makten. De vill fortsatta som forut med stor massinvandring, sedan forsoker de gora sma obetydliga justeringar som bara flyttar runt problemet till olika orter.

De fa som protesterar, Reepalu och Johansson har flera bra ideer men man tar inte deras forslag pa allvar, partierna vill inte ens diskutera dem. R och J pratade om att stoppa alla insmugglade falska flyktingar, en god ide, men samtliga ovriga politiker vill inte prata om de ideerna. Varfor den iden tystades ar obegripligt. Darfor byter manga politiker parti, aven V partister byter till SD, de far inget gehor inom sina egna partier.

Darfor ligger inte losningen hos vanstern, eller hos alliansen. Alliansen forsok att sanka arbetsgivaravgifter for invandra gor att svenskar diskrimineras, det skapar ett storre problm and vad losningen skulle ha varit. Darfor ser jag deras "losningr" som panikartade forsok som aldrig griper tag i det stora strukturella problemet.

Varfor vara lojal mot sitt gamla parti om landet kollapsar runtom oss?

En annan sak att tanka pa ar att alla politiker vander ryggen till gransen, de ignorerar den stora strommen av 100.000 nya (nya problem) varje ar. Istallet sa tittar de inat landet och forsoker forbattra "integrationen". Det lilla de kan gora at integrationsproblemet ats upp med hastlangder i eftersom granserna oversvammas av nya fall.

De struntar i invandringen men pratar om integrationen, det ar deras huvudproblem. Bara de nya smapartierna kan och vill astadkomma nagot reellt.

The Hairy Swede said...

at some point, immigration is an issue that must be taken hold of. as it stands right now, if immigration continues unhindered, the social welfare system could find itself in economic trouble. setting expectations on the people that are moving to sweden should not be something that needs to be debated. expectations can be found in every arena. laws, cultural mores, cultural values. when you travel or move abroad, the idea is not to impose your will on the country you are going to but instead marry the two. without setting any expectations, you imply that this country has no values, mores, or culture that should be adhered to. and that is unacceptable.