Saturday, August 30, 2008

Försäkringskassan beviljar avlönad vårdhjälp, skickar 3,9 miljoner till sonen.

Bilden har ingenting med artikeln att göra, eller?

Mamman som skulle har behövt vårdhjälp står nu skriven som ägare till sonens bilar. Två Mercedes C220, en BMW 330 och en Audi Q7 som kostar runt 800.000 kr.

Hela bluffen inleddes 2005 då mamman sökte ersättning för vårdhjälp för funktionshinder.

Först betalade försäkringskassan ut 1 miljon kronor till sonens "firma", därefter fortsatte betalningarna. Bluffen avslöjades då hans städfirma var misstänkt för luftfakturor, svartarbete och målvakter.

Skattebetalarna svindlades på 3,9 miljoner som var kostnaden för en person som skulle få vård under 3 års tid. Hur många liknande fall finns det i Sverige? Vad kostar alla bedrägerier och blir det några straff? Blir resultatet att verkligt behövande inte kan få hjälp? Vilka ligger bakom brotten? Bilden föreställer chefen för dagisfirman i Tensta/Rinkeby som bedrog Stockholms skattebetalare på 79 miljoner kronor. Det mesta gick till lyx och jihad i Somalia.

Sverige har nuförtiden kanske blivit immuniserat mot nyheter av den typen. Nyheterna i övrigt talar om funna människolik, ett styckmord, vanliga mord, och en mängd andra mycket grova brott. I den skräckinjagande miljön är det inte underligt om uppgivenhet och resignation drabbar befolkningen. Antalet alkoholister bland kvinnor har ökat med 50 % de senaste fyra åren, även männens alkoholism har ökat med 25 %. Enligt en undersökning i 12 kommuner ska 265.000 personer anses vara alkoholister i Sverige.  AB AB

No comments: