Thursday, August 14, 2008

Den basta illustrationen pa hur USA's vita snart ar en minoritet.

Your browser is not able to display this multimedia content.


Den bästa illustrationen på hur USA's vita snart är en minoritet.

USA's vita kommer att vara en minoritet inom en snar framtid. Tidpunkten när det inträffar beror på flera faktorer, bl.a. på invandingssiffrorna och födelsetalen bland olika folkgrupper. Nya siffror visar att de vita blir en minoritet mycket snabbare än man tidigare trott.

Vita amerikaner föder färre barn och har sedan 1973 fött färre antal barn än antalet föräldrar till barnen. Genomsnittet är under 2.1 barn per kvinna vilket gör att den vita andelen av befolkningen har minskat.

Den övervägande delen av invandrarna till USA är outbildade som tar okvalificerade arbeten. De är alltså lågavlönade, betalar ingen eller lite skatt och bidrar därför inte mycket till ekonomin. En stor skillnad på invandringen till USA är att alla som invandrar till USA jobbar och vill tjäna pengar, vilket är motsaten till situationen i Sverige där de allra flesta inte kommer för att arbeta utan bara för att kunna leva på bidrag och dra nytta av alla generösa program.

Den bästa illustrationen på befolkingsutvecklingen och den demografiska förandringen i USA har gjorts av Roy Beck från organisationen Numbers USA. Hans grafiska illustration visar på ett pedagogiskt sätt ett skrämmande framtidsperspektiv om man tillåter fortsatt stor massinvandring. På deras hemsida kan man kan skriva upp sig och få nyhetsbrev via email.

Se filmen "Immigration Gumballs" ovan. SVD

No comments: