Monday, July 07, 2008

Smugglade Irakier stoppas vid gränsen och får asyl?


"Efter att ha rest i 17 timmar på ett lastbilsflak genom Europa stoppades de sex irakiska flyktingarna av tullen vid Lernacken i Malmö.

Nu åtalas lastbilens förare och hans kompanjon misstänkta för grovt organiserande av människosmuggling, skriver Skånska Dagbladet på nätet.

Det var kvällen den 18 juni som tullarna vinkade in bilen och upptäckte smugglingen. Flyktingarna hade hämtats upp i Verona i Italien. En av dem berättar i förhör att de stannade fem gånger under den 17 timmar långa resan men att ingen av dem fick lämna flaket. Föraren av bilen har erkänt brott medan hans kamrat nekar."

Tidigare har insmugglade falska flyktingar alltid fått stanna i Sverige. Hur detta fall behandlades säjs inte i tidningen. Eftersom korruptionen är total i den svenska människohandelsindustrin så måste man anta att de smugglade bara behöver överlämna mutan och få PUT. Vi följer up så fort mer information blir tillgänglig. SVD DN

2 comments:

marwie said...

Haha, det där är komiskt. Läs gärna mitt tidigare inlägg om människosmuggling och "flyktingar"

UltraV:s värld said...

"När tidskriften ETC intervjuar Sd-ledaren i Visby (8/7) är argumenten ännu grundare. Då får Åkesson frågan om han brukar äta pizza och kebab. Det gör han.

Men tror han verkligen att han skulle kunna äta pizza och kebab om det inte vore för invandrarna?

– Ja, det tror jag, säger Jimmie Åkesson."

Ett bidrag till Matracet du skrev om för ett tag sedan!


http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_1457755.svd