Tuesday, July 29, 2008

Reinfeldt ovetande om "oskuldsingrepp", inte konstigt att kostnaderna rasar i hojden.


Borde inte vara politiker veta vad som hander inom deras ansvarsomrade? Borde de inte vidta atgarder sa fort de far kannedom om omotiverade behandlingar? Vad vantar Filippa pa?

"Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (m) var ovetande om att både privata och landstingsanknutna vårdinrättningar i Stockholm rekonstruerar unga kvinnors mödomshinna.
- Ingreppen har inte utförts på landstingets uppdrag. Det här är någonting som vi varken har accepterat, beställt eller betalat för, säger hon."

Andra politiker sajer sej vara lika ovetande om vad vardinrattningar gor och varfor.

Om tusentals invandrar flickor mutat sej in i Sverige genom att ge bort sin oskuld till en beslutande politiker/tjansteman i utbyte mot ett PUT sa kan det leda till deras egen dod om de avslojas. Mutpengar som de kan ha fatt av familjen som var menat for mutor som brukar rora sej om 100.000 kronor kan ha anvants till andra saker darmed har de isafall lurat familjen dubbelt och riskerar bli hedersmordade.

Hur de kom pa iden att radfraga vardinrattningar om att sy dit modomhinnan ar ett stort mysterium for mej, men jag har inte en allomfattande kunskap om hur asysokanden kan muta sej till ett PUT eller hur man kan fa for sej att modomshinnor kan aterstallas. Hade jag vetat det sa hade manga flickor jag kant nar jag var yngre kunnat slippa klagande foraldrar, :)). Aven om tekniken fanns sa var det saker hogst osannorlikt att det sociala systemet bekostade sadant till svenskar.

"FILIPPA REINFELDT menar att det behövs en nationell diskussion där också Socialstyrelsen är närvarande eftersom det i dag saknas tydliga regler."

God ide, lat oss bra med en nationell diskusssion. Tills den diskussionen inleds sa kanske Filippa kan instruera vardinrattningarna att upphora med omotiverade procedurer som kostar skattebetalarna en formogenhet.

Eftersom sjukvarden blir dyrare for varje ar utan att ens rakna in onodiga ingrepp och att kraftiga nedskarningar gors sa blir det viktigare att se till att bara behovande far vard. Ar 2040 beraknas sjukvarden kosta 270 % mer an idag. Samtidigt har man raknat ut att summan skattemedel kommer att minska inte oka.

Varje vardplats okar i kostnad. Dessutom kommer antalet vardbehovande oka kraftigt. Antalet personer over 65 kommer att oka med 58 % till ar 2040. Den mest vardbehovande aldersgruppen som ar over 80 ar okar annu mer, med 75 %.

Enligt en ny forskningsrapport som presenteras idag sa ar kraftigt okade skatter och dessutom samtidigt kraftigt minskade kostnader inom andra offentlig utgifter ett krav om man ska kunna klara av det framtida vardbehovet. Vilka omraden som man borde skara ner pa ar upp till politikerna att besluta.

Den sensationella slutsatsen publiceras i dagens DN. Vad som ar annu mer sensatinellt ar att en stor andel av framtidens aldre ar "fattiga" vilket jag antar betyder att de inte ar skattebetalare men snarare bidragtagare.

"Det är en ökning som inte går att klara utan skattehöjningar om man inte drastiskt minskar andra utgifter i den offentliga sektorn eller drastiskt ändrar finansieringen av hälso- och sjukvården", skriver artikelförfattarna.

Den sensationella losningen enligt artiklelforfattarna ar darfor 1. Vi kan inte blir sjuka. 2. Vi maste betala storre avgifter for vard. 3. Vi som ar skattebetalare maste finansierar underskottet med att tvingas arbeta langre, vi kan inte ga i pension vid 65 ars alder langre. Hur lange vi skattebetalar maste arbeta sajs inte, men det maste givetvis beror pa hur stor andelen bidragsberoende manniskor som bor i Sverige jamfort med andelen skattebetalare.

En fakotr som kan gora den vekliga framtidsbilden annu samre ar att rapportens underlag ar baserat pa siffror fran 1999. De riktiga siffrorna borde var mycket varre eftersom skillnaden mellan antalet formodade skattebetalare jamfort med antalet bidragsberoende har forvarrats och fortsatter att forvarras vartefter fler invandrare flyttar till Sverige samtidigt som skattebetalande svenskar emigrerar. Eftersom de flesta kostnader for bidragsberoende personer ar hemliga sa maste rapporten vara missvisande och blir darfor formodligen en skonmalning av var tragiska framtid.
Arbetsbefriade bidragsberoende ljugande kriminella eller hart arbetande arliga skattebetalare? Har de kommit for att fa stora summor overforda fran var valfard till sina konton i hemlandet som de pastod de flydde ifran?

Det kanske finns nagon som har tid att rakna ut om vi ska tvingas arbeta tills vi blir 70, 75 eller kanske 80 ar gamla. Bassiffror som ar nodvandiga for kalkylen finns inte eftersom alla myndigheter hemlighaller hur stor del invandrare har vardbehov, ar arbetslosa, ar bidragstagare och vad de kostar. Vi maste darfor gora antaganden baserade pa de fa siffor som kunnat verifieras.

Oavsett hur illa verkligheten visar sej vara sa ar sjukvardskatastrofen mycket varre an vad vi kan utlasa av rapporter och artiklar. Vem vill tvingas jobba till 80 ar, betala kraftigt hojda skatter, storre avgifter och tvingas vara friska bara for att politikerna vill betala livtids pension till miljontals socialfall som for det mesta inte kan vart sprak?

Sverige behover en skatterevolt for att visa politikerna att vi vagrar ga med pa deras hemliga planer som leder oss in i ett veritabelt inferno vilket vi enbart kan se antydningar till i ett fatal rapporter som for det mest hemlighalls.

Vi behover en skatterevolt NU! Sluta betala skatt. DN SVD DN2 AB
SVD2 SVD3 SVD4

4 comments:

Anonymous said...

Jag undrar vad du skulle beskylla Filippa för om hon kände till detta. Svårt att känna till allt själv i en organisation. Kolla med en vd på ett företag. Men som sagt vissa föredrar att sprida skit än att tänka längre.

Anonymous said...

Det känns som att du har en väldigt inskränk bild. Det är inte bara invandrare som är bidragstagare. Och de är knappast dem som förvärrar vår ekonomi. När jag läser ditt inlägg slås jag av hur lite du verkar ha förstått av den störra bilden. De som kommer hit har flytt från något, de är inte charterturister som vill leva ett glassigt liv i välfärdstaten Sverige. De har en historia bakom dem. Mer än ofta vill de arbeta och ta del av samhället, men det är samhället som stänger ut dem, tyvärr, speciellt när samhället består av sådana som du.
Hoppas att du en dag snart vidgar din syn.

BefriaMedia said...

joakim, Las artikeln noggranare. Jag skrev att Filippa kanner till saken nu, men hon sajker sej bara vilja ha "en diskussion" om saken. Varfor forsoker hon inte stoppa saken nu eftersom hon kanner till saken. En lat politiker tillsatter en utredning och glommer bort saken eftersom frissan och de privata aktieinvesteringarna har storre betydelse och tar upp huvudelen av deras tid.

anonym,
Den storre bilden ar som bekant att runt 95-97% av de som kommer till sverige inte har flyktingstatus. Runt 90% av de asylsokande som bor i Rosengard ar arbetslosa.

Orsaken till att runt 90% av asylsokande ar arbetslosa sajer du beror pa att samhallet stanger ute dem? Hur vet du det? Ar de inte sa att manga inte vill lara sej svenska, manga kan inte lara sej lasa och skriva, de allra flesta kommer aldrig att soka ett jobb.

Om de reser till hemlandet de flytt fran pa semester hur kan de vara flyktingar? De ar givetvis i sverige for pengarnas skull, varfor tror du att de betalar 100.000 kr for att smugglas in i Sverige?
Varfor tror du de reser over halva jordklotet for att komma till sverige? Skulle riktiga flyktingar gora det, knappast? Dina forutfattade meningar och fordomar om asylsokande kan korrigeras om du studerar verkligheten. Las blog rapporter fran verkligheten hos:
http://imittsverige.blogspot.com/
http://meritwager.wordpress.com/

Nastan varje kontakt Merit haft med asylsokanden som frivillig stodperson visar att de ar i Sverige enbart for pengarnas skull.

Kom ihag 97% och forsok inse vad det kostar oss skattebetalare.

Patrik "BP" Andersson said...

Har snarast att göra med 40 års gettopolitik än något annat.

Samtidigt som vi har världens bäst utbildade taxichaufförer slänger vi ut alltför många som vill arbeta och faktiskt lyckats bli helt självfösörjande.