Sunday, July 27, 2008

Njut av solen, men borde vi inte bry oss om likhögarnas storlek i Afghanistan?


I Sverige skiner solen och vi njuter av vara soldränkta bryggor och studsmattor. Solen skiner även i Afghanistan men där bedrivs ett krig av Talibanerna och de arabiska terroristerna som vill återta makten så de kan återgå till att föra krig mot omvärlden i "fred".

Periodvis så dödas hundra talibaner varje vecka av den Afghanska nationella armén stödda av koalitionstrupperna. Man måste undra hur många talibaner det finns som kan spä på den strida strömmen av fallna extremister. Tiotusentals madrassahs i grannlandet Pakistan utbildar oräkneliga unga till att bli fanatiska radikala islamistiska extremister som engagerar sig i väpnad kamp mot sina grannar i Afghanistan. De utnyttjas av Talibanledarskapet och används som kanonmat så att Talibanerna kan återta den lukrativa narkotikahandeln som den Afghanska nationella armén försöker stoppa med mindre lyckat resultat. Med talibaner vid makten kan väst överösas med heroin, heroinhandeln finansierar deras verksamhet. De kan införa sin ännu mer fundamentala form av islam än den som redan finns. Talibanerna vill införa en systematisk analfabetism där det enda man kan läsa är koranen och det enda som exporteras är narkotika.

Ska svenskar bry sig om islamisternas krig i Afghanistan och Irak eller ska man låta andra nationer bry sig om internationell säkerhet? Förr var det andra krig som svenska politiker brydde sig om, det var Afrika och dess blodtörstiga diktaturer vi stödde. Det var Nordvietnams imperialistiska aggressionskrig mot Sydvietnam som Sverige stödde.

Det svenska folket kunde inte påverka den politiska utvecklingen mycket eftersom samtliga riksdagspartier ville ungefär samma sak, vänsterblocket och borgare uppvisade mycket små skillnader i de stora frågorna som utrikespolitik, skatter, socialiseringen av Sverige mm. Därför kunde ett val inte påverka Sveriges utrikespolitik mycket.

Idag råder nästan samma likheter mellan de politiska blocken, vänsterblocket och alliansen vill bägge ge stöd till terrororganisationer som Hamas. Borgare och socialister har ungefär samma syn på socialismen och vill ha en stor offentlig sektor, bägge blocken vill ha ett högskattesamhälle som Reinfeldt förvånande klart försvarat. Vänsterblocket är mer radikalt och vill höja redan höga skatter.

Svenskarna sitter samtidigt oftare under kork-eken och luktar på blommor som tjuren Ferdinand då det blir val eftersom inget parti vill ha en förändring som radikalt kan förbättra svenskarnas levnadsvillkor. Det är förståeligt att folk bryr sig mindre om politik och föraktar politiker mer.

Men borde vi inte aktivera oss och börja protestera mot allt onödigt våld och alla onödiga krig som idag mest förs av radikala islamister mot mindre radikala muslimer och mot västvärlden? Roten till terrorattackerna i Indien kan ofta spåras till islamister från Pakistan.

Ett litet land som Sverige kan faktiskt hjälpa världsfreden. Förr då Sverige hjälpte krigförande terrorstater så gjorde vi en viss skillnad även om det var ondskans makter som ”vi” (dvs. våra politiker) hjälpte. Vi måste klippa banden med vår pinsamma historia och skifta system, vi behöver ett systemskifte i kampen mot ondskan.

När semestern är slut så borde vi protestera mer. Vi kan börja med att stoppa allt stöd till diktaturer och engagera oss i kampen mot terrorismen och islamisternas krigföring mot oss och andra oskyldiga offer. Vi måste sluta tolerera terror och hot och säga ifrån på skarpen då det behövs. Våra politiker måste svara med ledarskap då vi utsätts för påtryckningar, det finns inget ledarskap i dagens politiker, de har varken handlingskraft eller insikt om vad Sverige måste göra.    
DNDN2

No comments: