Wednesday, June 25, 2008

Utländsk serievåldtäktsman går lös på Östermalm.

En utländsk serievåldtäktsman härjar i området kring Östermalm och Gärdet.

Har smyger upp till offret bakifrån och ger sig på ensamma kvinnor under kvällstid.

Polisen säger att han bryter på svenska. Tidningarna har inte rapporterat den viktiga detaljen förut. Media gör det därmed svårare att hitta den skyldige eftersom de undanhåller viktiga detaljer.

Oddsen att han grips och döms är små. Bara 0.3 % av alla våldtäktsmän döms om man räknar med alla våldtäkter inklusive det dolda mörkertalet. Runt 100 skyldiga döms årligen men över 32 000 våldtäkter begås varje år i Sverige. Det betyder att 99.7 % av alla våldtäktsmän går fria och kan fortsatta med sina brott. Det förklarar den lavinartade ökningen av våldtäkter.
Få domar och en enormt hög våldsbrottslighet leder till minskat förtroende för rättssystemet. Idag röstade 89.2 % av Aftonbladets läsare att de saknar förtroende for rättssystemet. En faktor som gör det svårare att lösa brott är medias nedtystande av brottsligheten. De skriver inte om den massiva invandrarbrottsligheten som årligen ökar kraftigt. Tidningarna skriver att det är "svenskar" som begår brott även om det inte är sant, de ljuger avsiktligt om de skyldiga och suspekta.

Oavsett vad deras syfte med verklighetsförfalskningen är så blir resultatet att de skyldiga kan komma undan och slippa straff enklare eftersom de stöds av media som döljer deras identitet och signalemente.

Många års väntan på rättegång är vanlig, fallen växer på hög och kan inte ens utredas därför att det är för många. Ovanpå det så är inkompetens vanlig och en benägenhet att inte vilja ta emot anmälningar är utbredd hos polisen, syftet verkar vara att hålla nere brottsstatistiken.

Dessutom så bidrar domstolarnas slapphet till att få döms, en rättegång kan ställas in om de misstänkta inte dyker upp. En skyldig kan därför slippa dom bara för att domstolen inte bry sig om att de skyldiga inte inställer sig. Brottsoffer har upplevt fall som avslutats i domstol då de skyldiga aldrig kom till rättegång. Man kan alltsa slippa dom om man inte kommer till rättegången.

Larmrapporterna om hotad rättssäkerhet kommer slag i slag.

Riksåklagaren krävde i ett nödrop till regeringen i maj 59 miljon-er extra för att myndigheten ska kunna fungera överhuvudtaget.

Ta Jan Malmros i Malmö, stolt ägare till en Askeladden 585 Explorer som vintertid ligger i Limhamn, ordentligt låst med kätting. En februarimorgon 2004 togs två män på bar gärning med bultsax. Saken tycktes busenkel; här fanns vittnen, ett polisingripande och två gärningsmän.

Sedan hände ingenting och sedan ingenting. Sedan ställdes en rättegång in och sedan en till och en till. När det efter drygt tre år blev rättegång var inte ens åklagaren klar över händelseförloppet.

Vår hopplösa situation är numera så allvarlig att folk tycker att vi inte ens har någon rättssäkerhet kvar i Sverige. AB  SVD

No comments: