Saturday, June 14, 2008

Brottsstatistik och verkligheten hur kan det skilja sa mycket?

Om statistik visar att invandrare ar overrepresenterade med 250 % i brottsmisstanke, hur ska vi tolka det?

Ska vi gora som Socialdemokraterna, saja att det ar "inget problem"?

Sossarna har flera ursakter, har kommer 2, forst beror det pa "fordomar inom polisen", om det argumentet inte fungerar sa har de ett reservargument, "det ar inte en hog siffra" (!?) ;

Detta är viktigt, i synnerhet då man kan anta att samma fördomar som är vanliga i övriga samhället också är vanliga inom polis- och åklagaremyndighet.

Men ponera att skillnaden avspeglar faktisk brottslighet, är då siffran hög? Svaret är nej.


Aftonbladets artikelskribent skrivet att "En allmänt spridd fördom är att utlandsfödda begår fler brott." Trots att all statistik och all verklighet talar sin uppenbara sanning sa envisas blinda manniskor med att kalla det "fordomar att invandrare ar mer brottsliga". Hans slutsats av den kraftig okande brottsligheten och invandrares overrepresentation ar att Sverigedemokraterna kan vinna roster. Han ar saledes inte oroad over sjalva brottsligheten, bara att partier som konkurrerar med hans eget parti kan vinna roster.

Ska vi diskutera det massvaldet som invandrare ligger bakom eller ska vi bara forsoka hitta ursakter som de 7 riksdagspartierna och media gor?

Studera verkligheten som visas i filmen. Data, statistik och artiklar om brottsstatistik hittas i texten brevid filmen under "MORE INFO".AB SVD

No comments: